Print this page

Στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας ο Γιουλ (vid)

Written by  Απρ 28, 2020

Ένας ακόμα γκαρντ περιλαμβάνεται στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-20, με τον Σέρχιο Γιουλ να είναι το νέο όνομα που ανακοίνωσε η Turkish Airlines Euroleague.

Ο Ισπανός σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους κορυφαίους στην θέση του, οδηγώντας την «Βασίλισσα» σε τρεις συνεχόμενους τελικούς, αλλά και σε δύο τίτλους, το 2015 και το 2018. Στο αφιέρωμά της, η διοργανώτρια Αρχή αναφέρει:

«Έγινε βασικός στην πρώτη σεζόν της νέας δεκαετίας και από τότε ο Σέρχιο Γιουλ έχει οδηγήσει την Ρεάλ Μαδρίτης σε μια χρυσή εποχή. Με τον δυναμικό combo-guard ως φύλακά της, η Ρεάλ έφτασε σε επτά Final Fours, τέσσερις τελικούς και κατέκτησε την Euroleague φορές την περασμένη δεκαετία. Ένας εν δυνάμει θρύλος της Ρεάλ, ο Γιουλ είναι η τελευταία προσθήκη στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-20, όπως ψηφίστηκε από τους οπαδούς, Media, παίκτες και προπονητές.

Λίγοι παίκτες συνδυάζουν τόσα ταλέντα, όπως ο Γιουλ, η δημιουργική ενέργεια του οποίου δεν γνωρίζει όρια, ενώ η ηγετική του ικανότητα στο παρκέ ήταν ένα σημαντικό συστατικό στην διαδρομή της Ρεάλ μέχρι την κορυφή. Ένας από τους ελάχιστους παίκτες που πέρασαν ολόκληρη την δεκαετία στην ίδια ομάδα, ο Γιουλ αποτελεί σημείο-κλειδί στην run-ang-gun επίθεση της Ρεάλ. Ένας φύσει γκαρντ με απεριόριστο επιθετικό ταλέντο και σπάνια ικανότητα να σημειώνει φαινομενικά απίθανα σουτ, ο Γιουλ έχει κατακτήσει πολλές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις στην διάρκεια της δεκαετίας.

«Είναι πιθανόν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Πιστεύω αξίζαμε να κατακτήσομε τον τίτλο, αλλά ο αθλητισμός μερικές φορές δεν συνδέεται με την λογική. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο σκληρά από ποτέ και να το αποτέλεσμα!», δήλωνε περιχαρής μετά την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην καριέρα του το 2015.

Μια εκπληκτική διαδρομή

Ο Γιουλ ξεκίνησε την δεκαετία ως ο έκτος παίκτης της Ρεάλ, φέρνοντας ένταση και ενέργεια από τον πάγκο. Την επόμενη σεζόν, ήταν βασικός και μπήκε στην καλύτερη δεύτερη πεντάδα της χρονιάς, οδηγώντας την Ρεάλ στο πρώτο της Final Four έπειτα από 15 χρόνια. Δεν θα μπορούσε να σταματήσει, αν δεν επέστρεφε την Ρεάλ στις μέρες της δόξας της. Ηγήθηκε ενός πυρήνα παικτών που έφτασαν σε τρεις συνεχόμενους τελικούς από το 2013 ως το 2015. Έπειτα από δυο οδυνηρές ήττες από τον Ολυμπιακό το 2013 και την Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2014, ο Γιουλ βοήθησε την Ρεάλ να σηκώσει το τρόπαιο της Euroleague το 2015 για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, έχοντας 12 πόντους και 6,5 ασίστ μ.o. στο Final Four. Κέρδισε το βραβείο του MVP και ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας της Euroleague το 2017, ενώ επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο για να βοηθήσει την Ρεάλ να κερδίσει τον 10ο τίτλο της το 2018. Κέρδισε επίσης το βραβείο του MVP του μήνα τον Απρίλιο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2016.

«Ένιωσα ανατριχίλα όταν ο προπονητής μας ανακοίνωσε το όνομά μου. Βγήκα στο γήπεδο και όλοι είχαν σηκωθεί όρθιοι και με χειροκροτούσαν. Ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές που έχω ζήσει σαν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, να αισθάνομαι αυτή την υποστήριξη, αυτή τη στοργή. Ήταν απίστευτο. Μια πολύ συναισθηματική μέρα για μένα», δήλωνε αμέσως μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του το 2018.

Οι αριθμοί

Ο Γιουλ ήταν η απεικόνιση της Euroleague στην δεκαετία, καθώς ολοκλήρωσε δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής (6.125) και εύστοχα τρίποντα (410), τέταρτος στο σκοράρισμα (2.717), έκτος στις ασίστ (991) και όγδοος στην συνολική αξιολόγηση με 2.691 βαθμούς.

Η στιγμή

Ο Γιουλ είχε αναμφισβήτητα πολλά καλύτερα παιχνίδια, ειδικά την σεζόν που βγήκε MVP, αλλά η προσπάθειά του στον ημιτελικό του 2018 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αξιομνημόνευτη. Αφού είχε μείνει εκτός γηπε΄δων για εννέα μήνες, ο Γιουλ επέστρεψε στην δράση στα μισά των play off της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό. Ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ ήταν μόλις το τρίτο του παιχνίδι εκείνη την σεζόν. Ο Γιουλ έδειξε την αυτοσυγκέντρωσή του, το μαχητικό του πνεύμα και την αφοσίωσή του σε αυτήν την ομάδα με μια εξαιρετική εμφάνιση, καθώς ήρθε από τον πάγκο για να σημειώσει 16 πόντους και 5 ασίστ στην ρωσική ομάδα. Έγινε έτσι ο X-factor σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, βοηθώντας την Ρεάλ να προχωρήσει και να κατακτήσει τον τίτλο.

 

 

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net