Print this page

Νέα σεμινάρια κατάρτισης για τους διαιτητές της Euroleague

Written by  Μάι 07, 2020

Οι διαιτητές της Euroleague θα εξακολουθήσουν να βελτιώνουν τις ικανότητές τους τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες με σειρά από Webinars που παρέχονται από την πλατφόρμα της διοργάνωσης.

Το πρώτο event πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με επίσημο καλεσμένο τον David Coote, διαιτητή ποδοσφαίρου της Premier League, ο οποίος εξήγησε πώς οι κορυφαίοι διαιτητές ποδοσφαίρου ασχολούνται με τους παίκτες και τους προπονητές στην διάρκεια των αγώνων και ιδιαίτερα τους τρόπους επικοινωνίας που υιοθετούν ως μέρος όλης της διαχείρισης του παιχνιδιού.  

Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ο πρώτος αριθμός παρουσιάσεων από τον αθλητικό ψυχολόγο, Mar Rovira, ο οποίος θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της πνευματικής άσκησης, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι επιδόσεις των διαιτητών στο παρκέ. Ο Rovira είναι Ισπανός, πρώην διεθνής, ο οποίος έχει ήδη συμμετάσχει στις συζητήσεις της Euroleague, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την ψυχολογία των αθλητών κατά την απόσυρσή τους.

Ο επόμενος επίσημος καλεσμένος είναι ο Έτορε Μεσίνα, ένας από τους πλέον διάσημους και επιτυχημένους προπονητές της Ευρώπης. Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο θα μοιραστεί την πλούσια εμπειρία του, εργαζόμενος στο NBA και θα συγκρίνει τα διαφορετικά στυλ διαιτητών, συζητώντας για μεθόδους που μπορούν να μεταφερθούν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πηγή και φωτο: euroleague.net