Print this page

Δημήτρης Ιτούδης: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου» (vid)

Written by  Μάι 20, 2020

Στον Δημήτρη Ιτούδη επικεντρώνεται η στήλη Focus της Turkish Airlines Euroleague, που μιλά για τον σπουδαίο Έλληνα τεχνικό, ο οποίος, όπως αναφέρει, έχοντας ήδη κατακτήσει δυο τίτλους με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εν θέτει όρια στους στόχους της ρωσικής ομάδας για επιτυχίες.

Μιλώντας ο επιτυχημένος κόουτς για την κατάκτηση του τίτλου το 2019, εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο το πώς αισθάνθηκε μόλις το παιχνίδι έφτασε στην λήξη του.

«Αυτό έκανα. Τελείωσε! Αυτά ήταν συναισθήματα. Ήταν τιμή, τα καταφέραμε. Ήταν ικανοποίηση, ανακούφιση και ήμουν πολύ περήφανος. Πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, την διοίκηση, τον σύλλογο, τους φιλάθλους την οικογένειά μου. Όλους όσοι επέμειναν να πιστεύουν σε μας. Ήμασταν δυνατοί, αντιμετωπίσαμε την αλήθεια. Σκεφτήκαμε ότι είχαμε πρόβλημα στα παιχνίδια που χάσαμε και είδαμε πώς πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτό κάναμε, βελτιωθήκαμε. Ήταν αυτό που μας ένωσε και μας οδήγησε στην σεζόν», σχολίασε.

Πολύ συγκινητικό και θεαματικό το στιγμιότυπο με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν να αγκαλιάζει δακρυσμένος τον Έλληνα προπονητή, φωνάζοντας «τα κατάφερες, αδερφέ! Και μου το υποσχέθηκες!», με την διοργανώτρια να εστιάζει στο γεγονός ότι μετά την δεκαετή θητεία του στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης βρήκε το «λιμάνι» του στην Μόσχα, όπου οδήγησε την ρωσική ομάδα σε τίτλους και, βεβαίως, στην κατάκτηση της Euroleague. Εύλογο το ερώτημα σχετικά με τα κίνητρά του να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

 

«Δεν κάνω πολλά. Διασκεδάζω το παιχνίδι. Σχεδιάζω την επόμενη προπόνηση, την επόμενη κίνηση, πώς θα προκαλέσω τους παίκτες μου, πώς θα ταιριάξουν στο σύστημά. Προσπαθώ να τους βγάλω από τις ανέσεις τους».

Για τον προπονητή του μίλησε και ο Νταρούν Χίλιαρντ, ο οποίος ανέφερε: «Είναι ένας προπονητής – θρύλος. Ξέρει πως να δίνει εμπνεύσει και να  σπρώχνει στα όρια για να κερδίσουμε και κερδίζει το καλύτερο από όλους τους παίκτες του. Αυτό είναι το παιχνίδι του. Θα κάνει πολλή προπόνηση, θα σε πιέσει, θα σε προκαλέσει, αυτή είναι η καλύτερή του συμπεριφορά. Ξέρει να κερδίζει, είναι έξυπνος».

 

Από την πλευρά του, ο Κάιλ Χάινς συμπλήρωσε: «Ο κόουτς Ιτούδης έκανε καταπληκτική δουλειά κάθε φορά που είχαμε τραυματισμούς, έκανε τα πάντα για να μας ενώσει όταν είχαμε κάποιον καινούριο στην ομάδα, έναν καινούριο χαρακτήρα, ρόλους, σύστημα. Έκανε τρομερή δουλειά στο να έχει υπομονή με εμάς, να μας διδάσκει σαν ένας καθηγητής το σύστημα και μας βοηθά να ενσωματωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

«Νομίζω έχουμε σκληρή ομάδα με δημιουργούς που μπορούν να δημιουργήσουν είτε για την ομάδα είτε για τον εαυτό τους, καλούς αμυντικούς, δυνατούς ριμπάουντερς, με πολλή εμπειρία. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχουμε ανθρώπους που θέλουν να αποδείξουν κάτι. Θέλουν να βγουν και να δείξουν ότι μπορούν παίξουν καλό μπάσκετ», πρόσθεσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net