Print this page

Καλάθης: «Η Euroleague σεβάστηκε τους παίκτες και τις οικογένειές τους»

Written by  Ιουν 03, 2020

 Ο Νικ Καλάθης μίλησε στην Turkish Airlines Euroleague για την απόφαση της διοργάνωσης να μην συνεχιστεί η σεζόν.

Μιλώντας, όπως πολλοί παίκτες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο διεθνής γκαρντ κατέθεσε την άποψή του πως η διοργανώτρια Αρχή σεβάστηκε την επιθυμία των παικτών και την ασφάλειά τους, παίρνοντας την καλύτερη απόφαση, ενώ δηλώνει ανυπόμονος για την επόμενη σεζόν, για την οποία εξέφρασε την αίσθηση πως θα είναι μια από τις καλύτερες και υποσχέθηκε πως οι παίκτες δεν θα απογοητεύσουν τους φιλάθλους.

«Είναι δύσκολο. Ως παίκτης, προφανώς θέλεις να παίξεις. Θέλεις να τελειώσεις τη σεζόν. Ήταν μια μεγάλη σεζόν, αν σκεφτείς τους αγώνες. Προφανώς ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω ότι το έκαναν για το καλύτερο. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τον COVID-19, την υγεία των παικτών και των οικογενειών τους. Είναι μια δύσκολη κατάσταση.

Έχεις περισσότερο σεβασμό προς την Euroleague, γι’ αυτό που αποφάσισαν. Θα μπορούσαν εύκολα να μας πουν να έρθουμε, να παίξουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν. Αλλά, μας σεβάστηκαν ως παίκτες, μας άκουσαν, πριν από την απόφαση και άκουσαν ότι αυτό είναι θέμα με όλους τους παίκτες και τι σκεφτόμασταν. Το αξιοποίησαν. Ήταν ωραίο για εκείνους ότι ήρθαν στους παίκτες και έδειξαν πως σέβονται εμάς και την υγεία μας και τους άλλους. Δεν είναι μόνο αν θα κολλήσεις. Δεν είχαμε κάνει τίποτα για δύο μήνες. Το μπάσκετ θα ήταν κακό, θα υπήρχαν τραυματισμοί και μπορεί να επηρεαζόταν και η επόμενη σεζόν.

Θα είναι δύσκολα. Βρίσκομαι πολλά χρόνια στην Euroleague και έχω τη ρουτίνα μου, όπως την έχω στο μυαλό μου. Το να μην το κάνω για τόσο καιρό θα μου λείπει, αλλά πιστεύω επίσης πως η επόμενη σεζόν θα είναι η καλύτερη για την Euroleague. Γνωρίζω ότι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι, ανανεωμένοι, θα το θέλουν πιο πολύ και θα είναι καλά προετοιμασμένοι. Να έχουμε μια καλή και υγιή σεζόν. Όπως είπα και πριν, πιστεύω πως θα είναι μία από τις καλύτερες. Οι παίκτες θα έχουν κίνητρο και θα είναι διασκεδαστικό για τους οπαδούς να το παρακολουθούν και να το χαίρονται. Και ξέρω πως και εκείνοι ανυπομονούν, όπως και εμείς.

Οι φίλαθλοι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της Euroleague και γι’ αυτούς να μας στηρίζουν και είναι κοντά μας. Και για εμάς τους παίκτες είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι με τους οπαδούς, να έχουμε αυτή τη σύνδεση και να χτίζουμε έναν δεσμό που δεν βρίσκεις αλλού. Για εμάς η βάση των οπαδών είναι τεράστια και ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν. Ξέρω πως κι αυτοί είναι ενθουσιασμένοι και πιστεύω πως δεν θα τους απογοητεύσουμε».

 

Πηγή: euroleague.net