Print this page

Ευρωλίγκα: Οι όμιλοι του Top 16

Written by  Δεκ 19, 2015

Τα ψέματα τελείωσαν! Η πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε και οι όμιλοι του Top 16 έχουν πλέον οριστικοποιηθεί, με τις ελληνικές ομάδες να βρίσκοντας σε ξεχωριστά γκρουπ και να έχουν να ξεπεράσουν «βουνά» προκειμένου να περάσουν στα play off και να διεκδικήσουν μία ακόμα παρουσία τους στο Final Four της διοργάνωσης.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας και φιναλίστ της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός βρίσκεται σε όμιλο «φωτιά» και ίσως τον πιο δύσκολο όλων των εποχών με πολλά και δύσκολα ταξίδια κυρίως σε Ισπανία και Τουρκία, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, την πανίσχυρη «ομάδα του στρατού» ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την επίσης πολύ ισχυρή Μπαρτσελόνα, την ανερχόμενη δύναμη του ρωσικού μπάσκετ Χίμκι, την πολύ ανεβασμένη φέτος Λαμποράλ Κούτσα, την γερμανική Μπάμπεργκ και την παραδοσιακή ευρωπαϊκή δύναμη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός θα κάνει πολλά ταξίδια στην γειτονική Τουρκία και θα αντιμετωπίσει παλιούς γνώριμου, καθώς βρίσκεται σε έναν εξίσου δύσκολο όμιλο με την Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, την πολύ δυνατή φέτος Ουνικάχα Μάλαγα, τον Ερυθρό Αστέρα με την πολύ «καυτή» έδρα, την «Σταχτοπούτα» Νταρουσάφακα και την Τσεντεβίτα.

Οι αναμετρήσεις του Top 16 ξεκινούν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά πρώτος την προσπάθειά του για την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας.

Φωτό:Euroleague