Print this page

Μεγάλες νίκες για ΤΣΣΚΑ και Φενέρ, εύκολα η Μάλαγα

Written by  Ιαν 14, 2016

Τα σπουδαία ντέρμπι του Top16 συνεχίστηκαν με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενερμπαχτσέ να πετυχαίνουν μεγάλες και δύσκολες νίκες επί των Μπαρτσελόνα και Λοκομοτίβ Κουμπάν αντίστοιχα και να συνεχίζουν την διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας για τα play off της Ευρωλίγκα. Εύκολο βράδυ για την Μάλαγα απέναντι στην Τσεντεβίτα. 

Σε ένα πλούσιο από πλευράς θεάματος ντέρμπι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 93-82 και πήρε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην έδρα της, αφήνοντας την ισπανική ομάδα με δύο ήττες σε τρία παιχνίδια στο Top 16. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αντάξιες της αξίας και των προσδοκιών τους, χαρίζοντας σπουδαίες φάσεις και θέαμα, με τους γηπεδούχους να επιβεβαιώνουν με την απόδοσή τους ότι παραμένουν το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για το πλεονέκτημα έδρας στα play off, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Κόρι Χίγκινς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Αντρέι Βοροντσέβιτς είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς έπαιξε και για τον τραυματία Νάντο Ντε Κολό σημειώνοντας 16 πόντους με 5 ασίστ. Από την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στο 1-2, πρώτος σκόρερ ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναββάρο με 16 πόντους, ενώ 14 πόντους είχε ο Ντάστιν Ντόελμαν και 11 πόντους ο Στράτος Περπέρογλου.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ήλεγχε την αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ για τρία δεκάλεπτα, όμως, στο τελευταίο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε μια εκπληκτική αντεπίθεση και με επιμέρους σκορ 34-19 έκανε την ανατροπή και πήρε μια μεγάλη, όπως αποδείχθηκε, νίκη με 85-79 και συνεχίζει αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της τουρκικής ομάδας με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Γιαν Βέσελι είχε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Λουίτζι Ντατόμε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Μπόμπι Ντίξον 13 πόντους με 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που αποδεικνύει γιατί είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να ολοκληρώσει την επιτυχημένη εμφάνισή της στην Τουρκία, ο Βίκτορ Κλαβέρ είχε 21 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε 12 πόντους με 7 ασίστ.

Η Ουνικάχα Μάλαγα δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην Τσεντεβίτα, την οποία συνέτριψε εύκολα με 90-67 και πήρε την δεύτερη νίκη της στο Top 16 σε τρεις αναμετρήσεις. Η ισπανική ομάδα πήρε από νωρίς την διαφορά και δεν δυσκολεύθηκε να την κρατήσει σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Μιντάουκας Κουζμίνσκας που απουσίαζε από την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, επέστρεψε δυναμικά σημειώνοντας 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, με τον Ντάνιελ Ντίεθ να προσθέτει άλλους 16 πόντους, ενώ για την κροατική ομάδα ο Λούκα Μπάμπιτς είχε 24 πόντους και ο Τζέηκομπ Πούλεν είχε 16 πόντους.