Print this page

«Μαχαιριά» του Ζοτς στον Ντούντα, νέο «μπαμ» από Λαμποράλ

Written by  Φεβ 06, 2016

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ο νικητής στην τουρκική… «μάχη» των κουμπάρων και συνεχίζει αήττητος στο Top 16, η Λαμποράλ Κούτσα μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα play off  και η ΤΣΣΚΑ έκανε μια δυνατή «προπόνηση» στην έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας, στις αναμετρήσεις που ολοκλήρωσαν την έκτη αγωνιστική.

Η Φενερμπαχτσέ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τουρκικό ντέρμπι με την Αναντολού Εφές, της οποίας επικράτησε με 73-77 και συνεχίζει αήττητη στο Top 16, κάνοντας παράλληλα, ένα ακόμα δώρο στον Παναθηναϊκό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «πλήγωσε» τον κουμπάρο του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, πετυχαίνοντας την έκτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις και κρατάει την ομάδα του μοναδική αήττητη σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Ο Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ κα 3 κλεψίματα ήταν από τους κορυφαίους της Φενέρ, με τον Έκπε Ούντοχ να προσθέτει 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, τον Μελίχ Μαχμούτογλου με 4/7 τρίποντα και τον Μπόμπι Ντίξον με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την Αναντολού Εφές από 15 πόντους είχαν ο Ντάριο Σάριτς και ο Τσεντί Οσμάν.

Η Λαμποράλ Κούτσα ήταν η νικήτρια στον ισπανικό «εμφύλιο» της βραδιάς, επικρατώντας εκτός έδρας της Ρεάλ Μαδρίτης με 68-77 με τον Γιάννη Μπουρούση να προσθέτει άλλη μια πολύ μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ δεν σκόραρε τόσο πολύ όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, σημειώνοντας 7 πόντους, ωστόσο, μάζεψε συνολικά 14 ριμπάουντ, έπαιξε εκπληκτική άμυνα, ειδικά στα τελευταία λεπτά και βοήθησε σημαντικά στη νίκη της ομάδας του. Η Λαμποράλ πήρε προβάδισμα από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ, φτάνοντας στην τέταρτη νίκη της στο Top 16, που την βάζει πολύ δυνατά στο παιχνίδι του πλεονεκτήματος έδρας. Ο Φαμπιέν Κοσέρ είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Γιάκα Μπλάζιτς είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ από την Ρεάλ Μαδρίτης που γνώρισε την δεύτερη εντός έδρας ήττα της στον πρώτο γύρο, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Βίλλυ Ερνανγκόμεζ είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Σαν «σίφουνας» πέρασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας επικρατώντας με 59-94 και ανέβηκε στο 4-2 μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου του Top 16, αναμένοντας τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Νάντο Ντε Κολό με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα έδωσαν μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή παράσταση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ από την Ζαλγκίρις που πλέον δείχνει ότι δεν έχει δυνάμεις να διεκδικήσει τίποτα, ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 16 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Φωτό: euroleague.net