Print this page

Νίκη στο ΟΑΚΑ με σούπερ Ραντούλιτσα

Written by  Φεβ 13, 2016

Ο Παναθηναϊκός διαφύλαξε την έδρα του και με μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Αναντολού Εφές και νίκη με 83-78 ανέβηκε στο 4-3 και περιμένοντας και τις επικείμενες προσθήκες στο ρόστερ του, συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις τόσο την πρόκριση όσο και τις πιθανότητές του για το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την τουρκική ομάδα να ξεφύγει, έπαιξαν ομαδικά ελέγχοντας τα ριμπάουντ και τον ρυθμό, μοίρασν 19 ασίστ, είχαν καλά ποσοστά από τα 6,75 μ. (7/16), ενώ είχαν έναν εξαιρετικό Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που «κατάπιε» τους αντίπαλους ψηλούς και έστειλε το μήνυμα ότι είναι «παρών» και αποφασισμένος να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ψηλά.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του με την Εφές να μπαίνει καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, να βάζει αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους και να προηγείται με 18-15 στο τέλος της περιόδου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι Τούρκοι ανέβασαν και πάλι τη διαφορά φτάνοντας το +8 (17-25), όμως, ο Παναθηναϊκός αξιοποιώντας τον Ραντούλιτσα με τον καλύτερο τρόπο, μείωσε σταδιακά, ισοφάρισε σε 31-31 και προηγήθηκε με έναν πόντο στο ημίχρονο (36-35).

Με τον Σέρβο σέντερ να μην έχει αντίπαλο κάτω από τα καλάθια, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκε με +10 (50-40) και διατηρούσε διαφορά ασφαλείας από την τουρκική ομάδα.

Το δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 64-59 και το φινάλε να προμηνύεται δραματικό. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξαν ψυχραιμία, καλή κυκλοφορία στην μπάλα και τελικά έφτασαν στην πολύ σημαντική νίκη με 83-78 που τον φέρνει στην τρίτη θέση του ομίλου και το κυνήγι της Λοκομοτιβ Κουμπάν για το πλεονέκτημα έδρας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού ήταν ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει ότι αρχίζει να ανεβαίνει και, με την διαφαινόμενη ενίσχυση στην ρακέτα του «Τριφυλλιού» δηλώνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Ο Σέρβος σέντερ σημείωσε 23 πόντους με 8 ριμπάουντ και ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της νίκης των «πρασίνων», με τον Νικ Καλάθη να έχει 12 πόντους με 6 ασίστ και τον Τζέημς Γκιστ 11 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ντάριο Σάριτς είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τόμας Ερτέλ είχε 15 πόντους με 7 κλεψιματα.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 36-35, 64-59, 83-78

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 7, Ραντούλιτσα 23, Φελντέιν 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 11, Καλάθης 12, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς 2

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 16, Οσμάν 4, Μπατούκ 2, Σάριτς 18, Κορκμάζ, Γκρέιντζερ 11, Ερτέλ 15, Ντίμπλερ 2, Ντάνστον 6, Ντουμπλιερίογλου 2