Print this page

Προελαύνει η Λοκομοτίβ, μεγάλη νίκη της Χίμκι, ελπίζει η Νταρουσάφακα

Written by  Μαρ 04, 2016

Νέα εντυπωσιακή νίκη πέτυχε η Λοκομοτίβ Κουμπάν που συνεχίζει να κυνηγά την πρώτη θέση στον όμιλό της, η Χίμκι έκανε το πρώτο «δώρο» στον Ολυμπιακό, «ζωντανή» παρέμεινε η Νταρουσαφακα που «ψαλίδισε» τις ελπίδες τα Τσεντεβίτα.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς πέρασε εύκολα και από την έδρα της Αναντολού Εφές με 61-76 και πλέον περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα την Φενερμπαχτσέ στην έδρα της για να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Οι παίκτες της ρωσικής ομάδας επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο τέλος να ανατρέψουν τη διαφορά, δεν το επέτρεψαν και ανέβηκαν στο 7-2 συνεχίζοντας την εξαιρετική τους πορεία στη διοργάνωση. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Άντονι Ράντολφ να προσθέτει 16 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Βίκτορ Κλαβέρ να «αγγίζει» το double-double με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Τόμας Ερτέλ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η Χίμκι επικράτησε πολύ εύκολα της Μπαρτσελόνα με 75-61 και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από ένα σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων, δίνοντας ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στη μάχη της πρόκρισης στα play off. Η Ρωσική ομάδα έπιασε από το «λαιμό» τους Ισπανούς από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασαν εύκολα στην επικράτηση που τους φέρνει στο 5-4. Ο Αλεξέι Σβεντ με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ οργάνωσε το παιχνίδι της ρωσικής ομάδας, με τον Τάιλερ Χάνεικατ να έχει double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ και τους Τζέημς Ογκουστίν και Πολ Ντέιβι να προσθέτουν από 13 πόντους. Για την Μπαρτσελόνα που την περασμένη εβδομάδα επικράτησε πολύ εύκολα του Ολυμπιακού, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Τζάστιν Ντόελμαν με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Νίκη «ανάσα» πήρε η Νταρουσάφακα στην έδρα της Τσεντεβίτα, με 77-83, με την οποία διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες της απομένουν για πρόκριση στα play off, «βυθίζοντας», ταυτόχρονα την κροατική ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Μάρκους Σλότερ ήταν ο πρωταγωνιστής των νικητών με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι να προσθέτει άλλους 16 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ο Τζέηκομπ Πούλεν προσπάθησε να κερδίσει… μόνος του το παιχνίδι, σημειώνοντας συνολικά 26 πόντους.


Την Τετάρτη, η ασταμάτητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πέρασε και από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με ένα κρεσέντο έξω από τα 6,75 μ. στην τελευταία περίοδο με 87-96 και παραμένει το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν έχασε ούτε στην έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και έκανε ένα καλό δώρο στον Ολυμπιακό, εφόσον καταφέρει να επικρατήσει της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Ο Κάιλ Χάινς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 15 πόντους με 6 ασίστ και ο Νάντο Ντε Κολό 12 πόντους με 8 ασίστ. Ο Γκουστάβο Αγιόν και ο Σέρχιο Γιουλ ήταν εντυπωσιακοί σημειώνοντας αμφότεροι double-double με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ και 14 πόντους και 10 ασίστ αντίστοιχα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και έμειναν στο 5-4, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Φωτό: euroleague.net