Print this page

Τρομερή ανατροπή η Μπαρτσελόνα, ελπίζει για πλεονέκτημα η Ρεάλ

Written by  Μαρ 12, 2016

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Ντάστιν Ντόελμαν η Μπαρτσελόνα πέτυχε τεράστια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που τη φέρνει με το ένα πόδι στα προημιτελικά, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας και μπαίνει δυναμικά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, ενώ ελπίδες πρόκρισης ανέκτησε και η Αναντολού Εφές, έπειτα από τη νίκη της στην έδρα της Νταρουσάφακα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε τρεις πόντους μπροστά 9’’ πριν το τέλος, ωστόσο, ο Ντάστιν Ντόελμαν με 5 πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρισε την εντυπωσιακή νίκη στην Μπαρτσελόνα με 100-98 που την φέρνει στο 5-5, το οποίο της δίνει σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης και, ταυτόχρονα, «ψαλιδίζει» επικίνδυνα τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε την ευκαιρία να κερδίσει τι παιχνίδι για την ΤΣΣΚΑ στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο, αστόχησε στο τρίποντο που επεχείρησε, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση, εκεί όπου «έσπασαν» καρδιές.

Ο Σέρβος γκαρντ έδωσε προβάδισμα 95-98 στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο, ήταν ο μοιραίος παίκτης που στην τελευταία επαναφορά και με το σκορ ισόπαλο στο 98-98 έκανε λάθος, δίνοντας την πάσα στον Ντόελμαν που χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός έκανε double-doubleμε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Αντέ Τόμιτς να κάνει μεγάλο παιχνίδι με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, τον Στράτο Περπέρογλου να προσθέτει 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Τόμας Σατοράνσκυ να έχει 19 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Στράφι πήγαν η εκπληκτική εμφάνιση του Νάντο Ντε Κολό που σταμάτησε στους 30 πόντους με 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, του Μίλος Τεόντοσιτς, που ήταν και ο μοιραίος με 23 πόντους και 6 ασίστ, αλλά και το κρίσιμο λάθος στο τέλος, καθώς και του Κάιλ Χάινς που είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύθηκε περισσότερο από ό,τι δείχνει το τελικό 75-90 απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, ωστόσο, με τη νίκη αυτή ανέβηκε στο 6-4 στον έκτο όμιλο, πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, προσβλέποντας ακόμα ψηλότερα στις αγωνιστικές που απομένουν. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πήραν τη νίκη και τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και εξακολουθούν να ακολουθούν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Λαμποράλ Κούτσα σε απόσταση «αναπνοής». Ο Αντρές Νοτσιόνι έκανε μεγάλο παιχνίδι με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Φελίπε Ρέγες είχε 10 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους και 8 ασίστ, ενώ για την Ζαλγκίρις, ο Παούλιους Γιανκούνας ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Ίαν Βουγιούκα να προσθέτει 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η Αναντολού Εφές επικράτησε εκτός έδρας στο τουρκικό ντέρμπι της Νταρουσάφακα με 68-72 και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφού ήταν η ευνοημένη των υπολοίπων αποτελεσμάτων του ομίλου. Ο Τόμας Ερτέλ οδήγησε την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στη νίκη με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Τσεντί Οσμάν να έχει 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Από την Νταρουσάφακα, που μετά από αυτό το αποτέλεσμα μένει στο 3-7 και πλέον έχει… ρυθμιστική παρουσία στον όμιλο, ο Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και ο Ρέτζι Ρέντινγκ πρόσθεσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Φωτό: euroleague.net