Print this page

Στο παιχνίδι παραμένουν Χίμκι και Εφές, εφιαλτικό βράδυ για τον «Ζοτς»

Written by  Μαρ 26, 2016

Το… καθήκον τους έκαναν η Χίμκι και η Αναντολού Εφές επικρατώντας των Ζαλγκίρις Κάουνας και Ουνικάχα Μάλαγα αντίστοιχα, πριν από τους «τελικούς των τελικών» της επόμενης αγωνιστικής που θα κρίνουν την πρόκρισή τους στα play οff της Ευρωλίγκα. Μια από τις μεγαλύτερες ήττες της καριέρας του υπέστη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην συντριβή της Φενερμπαχτσέ από την Τσεντεβίτα.

Η Χίμκι πέρασε από την έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας με 71-76 και με το 6-6 παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης σε μια απίστευτη ισοβαθμία στον έκτο όμιλο του Top 16. Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν τίποτα να χάσουν, αφού ήδη έχουν από καιρό αποκλειστεί, έπαιξαν ελεύθερα και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στη ρωσική ομάδα, που ωστόσο, κατάφερε να «αποδράσει» και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την πρόκριση στα play off. Ο Ταϊρίς Ράις ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ο Πέτερι Κόπονεν είχε 15 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Χάνεϊκατ έκανε ένα εκπληκτικό double-double με 10 πόντους, 17 ριμπάουντ και 4 ασίστ οδηγώντας τη ρωσική ομάδα στη νίκη. Από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Η Αναντολού Εφές δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει της Ουνικάχα Μάλαγα με 87-67 και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση, πριν από τους δυο μεγάλους «τελικούς» που έχει μπροστά της, αρχικά με την Φενερμπαχτσέ και, εφόσον καταφέρει να επικρατήσει, με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπιασε από το «λαιμό» την αντίπαλό της με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν της επέτρεψε να πάρει «ανάσα». Ο Τόμας Ερτέλ έκανε μεγάλη εμφάνιση και double-double με 17 πόντους και 13 ασίστ, ενώ double-doubleέκανε και ο Ντάριο Σάριτς με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Χουάν Πλάθα, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Ντάνιελ Ντίεθ 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Η Τσεντεβίτα μπορεί να είχε αποκλειστεί και να έπαιζε με την πρωτοπόρο και σίγουρη πρώτη του πέμπτου ομίλου Φενερμπαχτσέ, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να διασύρει την αντίπαλό της με 89-59 και να υποχρεώσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μια από τις πιο βαριές ήττες της καριέρας του. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε εκπληκτική μέρα και πέτυχαν απέναντί τους μια αδιάφορη Φενέρ που έπαιζε χωρίς τον καλύτερο παίκτη της, Γιαν Βέσελι, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την τελική έκταση της διαφοράς. Ο Μάρκο Αράποβιτς είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Μίρο Μπιλάν είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Τζέημς Γουάιτ είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ για την κροατική ομάδα που πανηγύρισε
μια εντυπωσιακή νίκη γοήτρου. Σε μια τέτοια βραδιά δεν μπορεί κανείς να βρει διακριθέντες από την πλευρά της Φενερμπαχτσέ με τον Έκπε Ούντοχ να είναι ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Φωτό: euroleague.net