Print this page

Θεαματική πρόκριση της «Λόκο» στο Final Four

Written by  Απρ 26, 2016

Με αποθέωση του θεαματικού μπάσκετ η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 81-67 και με συνολικό σκορ 3-2 προκρίθηκε στο Final Four του Βερολίνου, συμπληρώνοντας το «καρέ» των διεκδικητών του τίτλου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε την απόλυτη ανατροπή, καθώς μετά το «break» που δέχθηκε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού ηττήθηκε και στο τρίτο ματς, όμως, στη συνέχεια έκανε με τη σειρά της το «break», στη Βαρκελώνη, επανέφερε το πλεονέκτημα στην δική της έδρα και μπροστά στο κοινό της κατάφερε να ολοκληρώσει τη θριαμβευτική της πορεία με την πρόκρισή της στο Final Four, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό με στόχο την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Λοκομοτίβ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο, όπου με εκπληκτικά ποσοστά από την περιφέρεια προηγήθηκε με 50-39, όμως, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αντέδρασε και με εξαιρετική άμυνα ζώνης εγκλώβισε τα «όπλα» των γηπεδούχων καταφέρνοντας να περάσουν μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 58-62, έχοντας πετύχει ένα συνολικό επιμέρους σκορ 8-23.

Το τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο, ανήκε ολοκληρωτικά στην Λοκομοτίβ, αφού με τον εντυπωσιακό Σίνγκλετον να είναι ασταμάτητος και την άμυνά της να αντιδρά και να «πνίγει» την ισπανική ομάδα, έκανε με τη σειρά της ένα εκπληκτικό επιμέρους 23-5 και έφτασε στη θριαμβευτική νίκη με 81-67 και την πρόκρισή της στο Final Four.

Ο Κρις Σίνγκλετον πήρε το παιχνίδι πάνω του στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο και με συνολικά 16 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο κύριος «μοχλός» που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 17 πόντους και 6 ασίστ και ο Ράιαν Μπρόκχοφ με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από την Μπαρτσελόνα που αποτυγχάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά να βρεθεί στο Final Four, ο Στράτος Περπέρογλου είχε 13 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 50-39, 58-62, 81-67

Φωτό: euroleague.net