Print this page

Ο MVP της σεζόν Ντε Κολό και οι κορυφαίοι της Euroleague 2015-16 (vids)

Written by  Μάι 12, 2016

Λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ του Final Four του Βερολίνου, η Turkish Airlines Euroleague ανακοίνωσε του κορυφαίους της φετινής διοργάνωσης. Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν ο Νάντο Ντε Κολό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος βραβεύθηκε από τον Θοδωρή Παπαλουκά. Στην κορυφαία πεντάδα ο Γάλλος μαζί με Τεόντοσιτς, Μπουρούση, Ντιλέινι και Βέσελι.

Ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ρωσικής ομάδας, καθώς είχε κατακτήσει ο ίδιος το βραβείο τη σεζόν 2006-2007. Αυτή ήταν η τρίτη συνολικά βράβευση για τον Γάλλο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς νωρίτερα είχε βραβευθεί με το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» που δίνεται στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ ανακηρύχθηκε και μέλος της κορυφαίας πεντάδας της φετινής διοργάνωσης.

Ο Ντε Κολό που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο παίκτη τόσο από τους φιλάθλους όσο και από τους δημοσιογράφους, ήταν ο πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας κατά μέσο όρο 24.0 βαθμούς ανά παιχνίδι, αλλά και πρώτος σκόρερ με 18.9 πόντους μ.ο.

«Είναι υπέροχο. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω το βραβείο του MVPστην καλύτερη διοργάνωση. Αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει, έχουμε δυο ακόμα παιχνίδια και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Αλλά είναι σπουδαίο. Όλη τη σεζόν έδινα τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι πάντα πολύ ωραίο να κερδίζεις ατομικές διακρίσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι το ομαδικό πνεύμα. Είμαι πολύ περήφανος που αγωνίζομαι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με τους συμπαίκτες μου. Με κάνουν καλύτερο παίκτη», δήλωσε ο Ντε Κολό στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Στα φετινά επιτεύγματά του συγκαταλέγονται η πέμπτη θέση στον πίνακα των ελεύθερων βολών με ποσοστό 93.4% σε συνολικά 124 προσπάθειες (4.96 ανά αγώνα), η δεύτερη θέση σε κερδισμένα φάουλ με συνολικά 157, η έβδομη θέση σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα με 46.2% και η ένατη θέση στις ασίστ με 4.9 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Στα highlights της χρονιάς ήταν οι 27 πόντοι με 11 ασίστ στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με την Μπάμπεργκ για το Top 16, οι 28 πόντοι του απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στην ίδια φάση και η ανάδειξή του σε παίκτη του μήνα για τον Φεβρουάριο. Συγκέντρωσε περισσότερους από 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια, ενώ κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της εβδομάδας τρεις φορές.

Με τη βράβευσή του αυτή έγινε ο 11ος συνολικά παίκτης που κατακτά το βραβείο από το 2005 όταν και θεσπίστηκε, ο πρώτο Γάλλος και συνολικά ο τέταρτος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά, τον Ραμούνας Σισκάουσκας και τον Αντρέι Κιριλένκο.

Οι νικητές του βραβείου Euroleague MVP από το 2005 έως σήμερα:

2005 Τόνι Πάρκερ (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
2006 Τόνι Πάρκερ (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
2007 Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2008 Ραμούνας Σισκάουσκας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2009 Χουάν Κάρλος Ναββάρο (Μπαρτσελόνα)
2010 Μίλος Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός)
2011 Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)
2012 Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2013 Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)
2014 Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)
2015 Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ)

 

 

 

Ο Ντε Κολό βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, μαζί με τον συμπαίκτη του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλος Τεόντοσιτς, τον Μάλκολμ Ντιλέινι της Λοκομοτίβ Κουμπάν, με τον οποίο θα διασταυρωθούν στον ημιτελικό, τον Γιάννη Μπουρούση που έκανε εκπληκτική σεζόν με την Λαμποράλ Κούτσα και τον Γιαν Βέσελι της Φενερμπαχτσέ.

 

 

 

Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς αναδείχθηκε ο Κάιλ Χάινς, ενώ το βραβείο του Euroleague Rising Star Award απονεμήθηκε στον Άλεξ Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα.

 

 

 

Πηγή και Φωτό: euroleague.net