Print this page

Ανίκητη η ΤΣΣΚΑ, απίστευτος διασυρμός της Φενέρ από τη Μπασκονία

Written by  Νοε 12, 2016

Ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να σταματήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που συνεχίζει απτόητη και αήττητη μετά από τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η Μπασκονία διέλυσε την Φενερμπαχτσέ και ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς στη μεγαλύτερη ήττα της καριέρας του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκόλεψε όσο δεν γινόταν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φτάνοντας μια «ανάσα» από το να την αναγκάσει στην πρώτη της ήττα, ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη απέδειξε γιατί παραμένει με διαφορά η κορυφαία στην Ευρώπη και με τη νίκη της με 91-90 παραμένει η μόνη αήττητη στο φετινό Μαραθώνιο της Ευρωλίγκας.

Οι δυο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα και σασπένς και κατέθεσαν στο παρκέ τους λόγους για τους οποίους αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν με διαφορά από τις υπόλοιπες της διοργάνωσης, με την Ρεάλ να αιφνιδιάζει στο ξεκίνημα όταν και προηγήθηκε με 8-21 στο 6’ και έδειξε ικανή για όλα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε την κατάσταση, έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 41-17 μέχρι το ημίχρονο (49-38), ενώ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν, πανηγυρίζοντας την 6η τους νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο Γκουστάβο Αγιόν μείωσε σε 87-86 στα 25’’ και οδήγησε την αναμέτρηση σε δραματικό φινάλε, με τον Σέρχιο Γιουλ να αστοχεί σχεδόν σε νεκρό χρόνο στο τρίποντο που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση.

Ο Νάντο Ντε Κολό έκανε εκπληκτικά πράγματα στο παρκέ και με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Μίλος Τεόντοσιτς με 15 πόντους και 6 ασίστ, με τις οποίες ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά και βρέθηκε στην τρίτη θέση της Ιστορίας πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη που προηγούνται στην δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα. Ο Νικίτα Κουρμπάνοφ πρόσθεσε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Σέρχιο Γιουλ είχε 21 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Γιόνας Ματσιούλις 11 πόντους με 6 ριμπάουντ για τη Ρεάλ που έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη στο να σπάσει το αήττητο της ΤΣΣΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 49-38, 73-68, 91-90

Μια εντυπωσιακή Μπασκονία διέσυρε την Φενερμπαχτσέ με 86-52 αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πιο ντροπιαστική ήττα της καριέρας του.

Οι γηπεδούχοι έπιασαν από το… λαιμό τους αντιπάλους τους, πήραν νωρίς διψήφιες διαφορές, στο ημίχρονο προηγήθηκαν με +20 και κυριάρχησαν σε κάθε γωνιά του παρκέ. Στον αντίποδα, η τουρκικη ομάδα δεν είχε δυνάμεις, εγκατέλειψε νωρίς την προσπάθεια και παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των παικτών του Σίτο Αλόνσο.

Οι Σέιν Λάρκιν, Αντρέα Μπαρνιάνι και Γιοχάνες Βόιτμαν είχαν από 13 πόντους, ενώ από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ουδείς ξέφυγε από το ναυάγιο, με τον πολυνίκη προπονητή της να μη μπορεί να βρει εξηγήσεις για την εμφάνιση και να δηλώνει πως περιμένει την αντίδραση των παικτών του στη δύσκολη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 41-24, 67-40, 86-52

 

Φωτό: euroleague.net