Print this page

Μεγάλη νίκη με κορυφαίο το Μπουρούση

Written by  Ιαν 24, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα και με τον Γιάννη Μπουρούση σε ένα ακόμα μεγάλο βράδυ, επικράτησε με 71-65 και εξακολουθεί να κυνηγά με αξιώσεις τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους το κακό διάστημα και την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ, καθώς και την άσχημη εμφάνιση με τον Προμηθέα Πάτρας, ήταν συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι, ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε 20 λάθη, έκαναν συνολικά 11 κλεψίματα και, παρά τα άσχημα ποσοστά, στο ξεκίνημα, βρήκαν τα μεγάλα σουτ όταν χρειάστηκαν για να φτάσουν στη νίκη που τους βοηθά να εξακολουθούν να κοιτούν ψηλά στη βαθμολογία.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με εμφανή πρόθεση να προσέξει την άμυνά του, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει οδηγίες για καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε 2/2 τρίποντα στο πρώτο δίλεπτο και προηγήθηκε με 6-2, όμως, η Μπαρτσελόνα παρά τα 7 λάθη της στην πρώτη περίοδο δεν του επέτρεψε να ξεφύγει περισσότερο και το παιχνίδι ήταν κλειστό στο δεκάλεπτο που βρήκε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 15-13.

Η σφιχτή άμυνα του Παναθηναϊκού δεν άργησε να αποδώσει καρπούς, κρατώντας τους φιλοξενούμενους σε χαμηλά επίπεδα, ενώ με την είσοδο του αμφίβολου μέχρι πριν την έναρξη του παιχνιδιού Κρις Σίνγκλετον, βρήκε και μακρινά σουτ, που βοήθησαν να δημιουργηθεί μια αρκετά καλή διαφορά (34-27 στο 18’) για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 36-29.

Με τρίποντο του Καλάθη, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +10 για τον Παναθηναϊκό (39-29), με τους «πράσινους» να διατηρούν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να μειώσουν και να κάνουν ξανά το παιχνίδι ντέρμπι, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ διατήρησαν προβάδισμα ασφαλείας μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου (54-46).

Παρ’ όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα βρήκε τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι και με συνεχόμενα μακρινά σουτ μείωσε στον πόντο (55-54 στο 33’), όμως, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε ψύχραιμα, παρέμεινε πιστός στο αμυντικό του πλάνο και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 7 (63-56 στο 36’) παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα έκανε την απέλπιδα προσπάθειά της, αλλά οι δυνάμεις της δεν έφταναν για να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι σε έναν καλά στημένο και ψυχωμένο Παναθηναϊκό με το τελικό 71-65 να είναι φυσιολογικό και να δίνει στην ελληνική ομάδα μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη πριν την πολύ δύσκολη αποστολή της την Πέμπτη στην «καυτή» έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του, με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, βάζοντας υποψηφιότητα για πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, κερδίζοντας παράλληλα ξανά το χειροκρότημα από τους φίλους των «πρασίνων».

Ο Κέισι Ρίβερς με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Κρις Σίνγκλετον με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Μάικ Τζέημς με 10 πόντους και 4 ασίστ βοήθησαν σημαντικά τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην μεγάλη νίκη.

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που απομακρύνθηκε πλέον αρκετά από την οκτάδα, ο Ταϊρίς Ράις είχε 12 πόντους με 5 ασίστ, αλλά και 8 λάθη, ο Τζάστιν Ντόελμαν είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Βίτορ Φαβεράνι είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10, Νίκολς, Ρίβερς 13, Τζέημς 10, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντείν 8, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 7, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14, Καλάθης 5

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 12, Ντόελμαν 11, Κλαβέρ 5, Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8, Πένο, Έρικσον, Κόπονεν 10, Ρένφροε, Περπέρογλου, Τόμιτς 4

 

Φωτό: euroleague.net