Print this page

Κατέρρευσε στο δεύτερο και διασύρθηκε από την… φουριόζα Μπαρτσελόνα

Written by  Οκτ 14, 2017

Ένας απογοητευτικός Παναθηναϊκός κατέρρευσε ολοκληρωτικά στο δεύτερο ημίχρονο και γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του από την Μπαρτσελόνα με 98-71, κάνοντας το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στη νέα Ευρωλίγκα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας άντεξαν μόλις ένα ημίχρονο και στη συνέχεια έχασαν κάθε ίχνος αυτοσυγκέντρωσης, ψυχραιμίας και δυνατότητας να παίξουν καλό μπάσκετ, με την Μπαρτσελόνα να χτυπά σε όλες του τις αδυναμίες, ειδικά μέσα στη ρακέτα, όπου οι ψηλοί των γηπεδούχων έκαναν ό,τι ήθελαν τους αντίστοιχους της ελληνικής ομάδας,

Χαρακτηριστικό της εικόνας των δυο ομάδων στο παρκέ ήταν η καταλυτική διαφορά των γηπεδούχων στα ριμπάουντ (45 έναντι 31 του Παναθηναϊκού), αλλά και στη δημιουργία, με τους παίκτες του Σίτο Αλόνσο να μοιράζουν 24 ασίστ, αντίθετα με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ που είχαν μόλις 9. Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός είχε τραγικά ποσοστά στην περιφέρεια (2/18 τρίποντα) και στις βολές, όπου ήταν τραγικός με 15/27 με τον Κρις Σίνκγλετον μόνο να έχει 5/12.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 9-12 στο 5’ χάρη στα σουτ του Λοτζέσκι και τις ασίστ του Καλάθη, όμως, η Μπαρτσελόνα, έκανε ένα γρήγορο 8-0 για να προηγηθεί με 17-12 και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 24-20.

Ο Παναθηναϊκός έκανε σχεδόν 4’ να σκοράρει στη δεύτερη περίοδο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα για να κάνει ένα μικρότερο σερί 5-0 και να ανεβάσει τη διαφορά στους 9 (29-20), ενώ παρά την πρόσκαιρη αντίδραση των «πράσινων» που μείωσαν σε 32-29, κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου (40-35).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική. Οι γηπεδούχοι με σερί 11-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (51-35) και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ δύσκολα.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ο μόνος που προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες, βοηθώντας την ομάδα του να διατηρηθεί στο παιχνίδι, με την τελευταία… αναλαμπή να είναι το τρίποντο του Κέισι Ρίβερς, για να μειώσει στους 10 (63-53). Το δεκάλεπτο έληξε με τη Μπαρτσελόνα να προηγείται με 65-54 και από το σημείο εκείνο και έπειτα ξεκίνησε ο… εφιάλτης.

Με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει μόνο με… αίτηση,  διαφορά έφτασε γρήγορα το +20 (80-60), η Μπαρτσελόνα συνέχισε να παίζει στα «κόκκινα» και με την ολική κατάρρευση του Παναθηναϊκού, η διαφορά έφτασε στο +27 στην τελική τιμή της (98-71), που αποτελεί μια από τις πιο βαριές ήττες του Παναθηναϊκού στην ιστορία του.

Ο Νίκος Παππάς με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ προσπάθησε να… σώσει ό,τι μπορούσε, αλλά δεν ήταν αρκετός, με τον Νικ Καλάθη να σημειώνει 14 πόντους με 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, αλλά και 4 λάθη.

Στον αντίποδα, ο Κέβιν Σεραφέν έκανε ό,τι ήθελε με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Αντριέν Μερμάν να ακολουθεί με ένα μεγάλο double-double με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, τον Τομά Ερτέλ να έχει 10 πόντους με 9 ασίστ και τον Πάου Ρίμπας να ακολουθεί με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 40-35, 65-54, 98-71

 

 

 

 

Φωτό: euroleague.net