Print this page

Πρώτος MVP ο Τζάκσον, ο "air Printezis", τα ρεκόρ και οι κορυφαίοι των στατιστικών στην πρεμιέρα

Written by  Οκτ 14, 2017

Η πρεμιέρα της νέας Ευρωλίγκας τα είχε όλα. Πλούσιο θέαμα, μεγάλα παιχνίδια, ανατροπές, τακτική, δυνατές μονομαχίες και πολλά άλλα. Αρκετοί παίκτες ήδη ξεχώρισαν με την παρουσία τους και έστειλαν μηνύματα για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Κορυφαίος όλων, ο βραχύσωμος γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ Πιερ Τζάκσον που… έσπασε τα κοντέρ στην αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ και κατέκτησε δίκαια τον πρώτο τίτλο πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν.

Ο Τζάκσον, ο οποίος από το 2014 μέχρι σήμερα έχει μετρήσει μόλις 7 εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, έδειξε ότι φέτος θα κάνει πολλά με την Μακάμπι, καθώς στην νίκη επί της Μπάμπεργκ με 71-88, μέτρησε 27 πόντους (4/8 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 4/5 βολές), ενώ είχε επίσης 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ 2 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας συνολικά 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σημειώνοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο ρεκόρ, καθώς είναι η υψηλότερη επίδοση σε πρεμιέρα Ευρωλίγκας την τελευταία δεκαετία, καθώς αντίστοιχα είναι η υψηλότερη και σε παιχνίδι που δεν κρίθηκε σε επιπλέον χρόνο παράτασης στο κομμάτι του αιώνα που ήδη διανύουμε!  

Αίσθηση με το… καλημέρα προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο και ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Σλοβενίας, νεαρός σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος στην εκτός έδρας νίκη της «Βασίλισσας» επί της Αναντολού Εφές έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους (6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/7 βολές), είχε επίσης 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ και 32 βαθμούς αξιολόγησης.

Ο Κέβιν Σεραφίν, που έκανε τη ζωή των ψηλών του Παναθηναϊκού πολύ δύσκολη, συγκέντρωσε 31 βαθμούς αξιολόγησης με την επίδοσή του, καθώς σημείωσε 24 πόντους με 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κοψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ.

Την πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σε βαθμούς αξιολόγησης, συμπληρώνουν ο Γκουστάβο Αγιόν της Ρεάλ Μαδρίτης που σημείωσε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα και ο Έρικ ΜακΚόλουμ που στην ίδια αναμέτρηση είχε 26 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 9 κερδισμένα φάουλ, αμφότεροι συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς αξιολόγησης.

Στα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον, το τρομερό κόψιμο του Κρις Σίνγκλετον στον Τομά Ερτέλ στη λήξη της τρίτης περιόδου της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, η πάσα του Τίμα πίσω από την πλάτη για το κάρφωμα του Ντιοπ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπασκόνια περιλαμβάνονται στη δεκάδα των καλύτερων φάσεων της αγωνιστικής, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το εκπληκτικό κάρφωμα του Γιώργου Πρίντεζη μπροστά στον Σενεγαλέζο σέντερ της ισπανικής ομάδας. 

 

 

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας 2017-2018.

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Πιερ Τζάκσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

27

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

27

Έρικ ΜακΚόλουμ (Αναντολού Εφές)

26

Κέβιν Σεραφίν (Μπαρτσελόνα)

24

Έρικ Γκριν (Βαλένθια)

22

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Γουίλ Κλίμπουρν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

12

Άντριεν Μερμάν (Μπαρτσελόνα)

11

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης)

10

Κέβιν Σεραφίν (Μπαρτσελόνα)

9

Ρίκι Λέντο (Αναντολού Εφές)

9

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Πιερ Τζάκσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

9

Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα)

9

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ)

7

Τέιλορ Ρότσεστι (Ερυθρός Αστέρας)

7

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

6

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Γιάνις Τίμα (Μπασκόνια)

4

Τέιλορ Ρότσεστι (Ερυθρός Αστέρας)

3

Γουίλ Κλίμπουρν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

3

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης)

3

Πέρο Άντιτς (Ερυθρός Αστέρας)

3

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός Superfoods)

4

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ)

3

Κέβιν Σεραφίν (Μπαρτσελόνα)

3

Αρτσιόμ Παρακχούτσκι (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

3

Ιλιμάνε Ντιοπ (Μπασκόνια)

2

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Πιερ Τζάκσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

41

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

32

Κέβιν Σεραφίν (Μπαρτσελόνα)

31

Έρικ ΜακΚόλουμ (Αναντολού Εφές)

30

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης)

30

   Πηγή και Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.