Print this page

Στο ΟΑΚΑ είναι πάντα καλύτερος

Written by  Οκτ 19, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μεταμορφώνεται πάντα προς το καλύτερο όταν παίζει στην έδρα του, κάτι που επιβεβαίωσε και για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, επικρατώντας εύκολα της Μπάμπεργκ με 93-83 και άφησε πίσω του την συντριβή της πρεμιέρας από την Μπαρτσελόνα.

Οι «πράσινοι» επέβαλλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους, έπαιξαν ασφυκτική άμυνα, περιορίζοντας όλα τα όπλα των φιλοξενούμενων, είχαν πολλούς παίκτες σε καλή μέρα και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Βεβαίως, δεν κρύφτηκαν και οι αδυναμίες της ελληνικής ομάδας, ιδιαίτερα κάτω από το καλάθι, ωστόσο, η συνολική λειτουργία της έδειξε ότι όσο περνάει ο καιρός θα καταφέρνει να βελτιώνεται αισθητά.

Ο Νικ Καλάθης κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο, παίρνοντας πάνω του τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να πάρει την πρώτη διαφορά στο ξεκίνημα, ενώ συνεχίζοντας εντυπωσιακά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, ουσιαστικά πήρε μόνος του την γερμανική ομάδα, οδηγώντας με 14 πόντους και ήδη 3 ασίστ στην πρώτη περίοδο σε προβάδισμα με 22-15.

Η Μπάμπεργκ κατάφερε να βρει τρόπο να περιορίσει την δράση του διεθνή γκαρντ και να μειώσει στον πόντο (24-23), αλλά στο σημείο εκείνο βγήκαν μπροστά άλλοι πρωταγωνιστές, που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να διατηρηθεί στο προβάδισμα.

Αρχικά ο Ζακ Όγκαστ πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και σημείωσε πόντους, ενώ βοήθησε πολύ με σημαντικές άμυνες, παίρνοντας και ο ίδιος αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους και ο Τζέημς Γκιστ με μεγάλα τρίποντα έδωσαν «αέρα» 8 πόντων στον Παναθηναϊκό (38-30) και το ημίχρονο έκλεισε με ένα ακόμα τρίποντο (6/9 στο πρώτο μέρος) για το 43-35.

Με τρίποντο από τον Κρις Σίνγκλετον ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (46-35), ενώ με την ελληνική ομάδα να έχει επιβάλει το ρυθμό της, έφτασε το +18 στο 23’ (57-39) και παρά την προσπάθεια της Μπάμπεργκ να μειώσει, έκλεισε το δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (69-56).

Παρά τις προσπάθειες της ομάδας του Αντρά Τρινκιέρι να μειώσει τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύθηκε να τη διατηρήσει και να πάρει την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση με 93-83.

Ο Νικ Καλάθης έκανε εκπληκτική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο. Ο Κρις Σίνγκλετον επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, κάνοντας double-double με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο, ο Λούκας Λεκαβίτσιους βοήθησε σημαντικά με 10 πόντους και 3 ασίστ, ενώ οι Ίαν Βουγιούκας και Τζέημς Γκιστ είχαν από 11 πόντους.

Για τη Μπάμπεργκ, που ξεκίνησε τη σεζόν ήδη με δυο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ο Ρίκι Χίκμαν είχε 19 πόντους με 3 ασίστ και ο Λέον Ραντόσεβιτς σημείωσε επίσης 19 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-35, 69-56, 93-83

 

 

 

Φωτό: euroleague.net