Print this page

Παν-Ντένμον-ιο από τα 6,75μ και πάρτι με την Χίμκι στο ΟΑΚΑ

Written by  Νοε 14, 2017

Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός Superfoods έκανε… φύλλο και φτερό την μέχρι σήμερα ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας, Χίμκι, την οποία διέλυσε με 93-65 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ντένμον, ο οποίος έκανε με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι του με την «πράσινη» φανέλα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ξεδίπλωσε το πλούσιο επιθετικό του ταλέντο, «σκοτώνοντας» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 7/9 τρίποντα και συνολικά 24 πόντους, δείχνοντας πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει ψηλότερα από πέρσι.

Συνολικά, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ με την ψυχολογία στα ύψη μετά την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα (17/27), κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (39 έναντι 29 της Χίμκι), ενώ με πρώτο «μαέστρο» τον Νικ Καλάθη, μοίρασε συνολικά 22 ασίστ, δείγμα της καλής κυκλοφορίας και της διάθεσης των «πρασίνων» να τρέξουν και να παίξουν ομαδικά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με εντυπωσιακή ευστοχία από τα 6,75 μ. (5/6) καταφέρνοντας με τον σεληνιασμένο Μάρκους Ντένμον που είχε ήδη 3/3 να πάρει προβάδισμα με 22-8 πολύ νωρίς στο παιχνίδι, την ώρα που ο σούπερ σταρ της Χίμκι Αλεξέι Σβεντ περνούσε δύσκολες στιγμές από την «πράσινη» άμυνα.

Το εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 26-16, έχοντας χάσει αρκετές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ, με τον Ντένμον να έχει ήδη σημειώσει 11 πόντους και να κερδίζει το χειροκρότημα από τους φίλους της ομάδας, όπως και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έδωσε ενέργεια και πάθος και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Με τον Ντένμον να πυροβολεί από παντού στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, η διαφορά έφτασε το +14 (34-20) και με τον Παναθηναϊκό να έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά σε όλους τους τομείς της αγνώριστης και πελαγωμένης Χίμκι, έφτασε τους 19 στο ημίχρονο (46-27).

Ακριβώς, όπως σταμάτησε στο πρώτο μέρος ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός, με τα τρίποντα του Σίνγκλετον και του Ντένμον να στέλνουν τη διαφορά στους 26 (57-31) και το «πράσινο» πάρτι είχε ήδη ξεκινήσει στις κερκίδες.

Η Χίμκι έβγαλε πρόσκαιρη αντίδραση μειώνοντας στους 17 (59-42), όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν σε εξαιρετική μέρα και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 23 (72-49), βάζοντας οριστικό τέλος στις όποιες προθέσεις της ρωσικής ομάδας να επιστρέψει στο ματς.

Το ρεσιτάλ του Παναθηναϊκού έξω από τα 6,75 μ. συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με το τελικό 93-65 να επιβεβαιώνει μια εκπληκτική βραδιά για το «τριφύλλι».

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκους Ντένμον με 24 πόντους (7/9 τρίποντα) με 3 ασίστ, ο Νικ Καλάθης έκανε ένα ακόμα εκπληκτικό double-double με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης, ο Τζέημς Γκιστ με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ματ Λοτζέσκι με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την χειρότερη φετινή παρουσία της Χίμκι, ο Αλεξέι Σβεντ σημείωσε μεν 17 πόντους με 4 ασίστ, όμως, ήταν πολύ άστοχος και πέρασε πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές εγκλωβισμένος στην «πράσινη» άμυνα, ενώ ο Τόμας Ρόμπινσον είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-27, 72-49, 93-65

 

 

Φωτό: euroleague.net