Print this page

Πρώτος, ωραίος και… γεμάτος

Written by  Ιαν 05, 2018

Στην κορυφή της βαθμολογίας επέστρεψε ο Ολυμπιακός που πήρε μια εύκολη σχετικά νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο με 87-80 και ανέβηκε στο 12-4, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βλέποντας παράλληλα τους περισσότερους από τους τραυματίες του να επιστρέφουν και να δείχνουν σε καλή κατάσταση.

Ούτε σε αυτό το παιχνίδι έλειψαν οι απουσίες για τον Ολυμπιακό, αφού ο Μπράιαν Ρόμπερτς έμεινε εκτός δωδεκάδας, ενώ και ο Χόλις Τόμπσον φάνηκε επηρεασμένος από την ασθένεια που τον κατέβαλλε τις προηγούμενες μέρες. Επιπλέον, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε έπειτα από καιρό στη διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από το διάστρεμμα που υπέστη στον αγώνα με την ΑΕΚ, όπως επίσης επέστρεψε και ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα έκανε για την ιταλική ομάδα ο νεοαποκτηθείς πρώην NBAer Μιντάουκας Κουζμίνσκας.

Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν το πολύ καλό τους πρόσωπο απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας, έτρεξαν σε κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε, σούταραν με καλά ποσοστά από την περιφέρεια (10/24 τρίποντα), έλεγξαν απόλυτα τα ριμπάουντ (34 έναντι 25), είχαν καλή κυκλοφορία και πλούσια δημιουργία (23 ασίστ) και για ένα ακόμα ευρωπαϊκό τους παιχνίδι εμφάνισαν πολλούς πρωταγωνιστές όποτε χρειάστηκε στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ωστόσο, χαλάρωσαν αρκετά επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να μειώσουν τη διαφορά, χωρίς παρ’ όλα αυτά να τους επιτρέψουν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως σε όλα τα γήπεδα της διοργάνωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φρεντερίκ Φορτέ, πρώην προέδρου και μεγάλης δόξας της Λιμόζ.

Με πέντε Έλληνες στην αρχική πεντάδα (Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μπόγρης) και μπόλικη ενέργεια ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά από την περιφέρεια (4/5 τρίποντα) και πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά (18-8), έφτασε ακόμα και το +11 (24-13) και έκλεισε ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (26-17), έχοντας παίξει και όμορφο μπάσκετ.

Η Αρμάνι μείωσε σε 26-21 με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε εκ νέου με τον ενθουσιασμό και τις φαντεζί ενέργειες του Βασίλη Τολιόπουλου και με τον Κάιλ Γουίλτζερ να σκοράρει κατά… ριπάς (12 πόντους στην δεύτερη περίοδο), ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +16 (39-23).

Χωρίς να δυσκολευτούν περισσότερο, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το προβάδισμα ασφαλείας και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 48-34.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +18 με την έναρξη του δεύτερου μέρους (55-37) και, παρά την χαλάρωση που παρουσίασε στη διάρκεια της περιόδου, δεν επέτρεψε στην Αρμάνι να μειώσει, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 70-53.

Με τον χρόνο να μοιράζεται για να κρατηθούν όλοι οι παίκτες σε αγωνιστική ετοιμότητα, η διαφορά έφτασε το +19 (72-53), η Αρμάνι βρήκε ευκαιρία να μειώσει σε 85-80, προκαλώντας πρόσκαιρη ανησυχία στο κοινό και το τελικό 87-80 έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, όσους είχε και ο Κάιλ Γουίλτζερ που έκανε ρεκόρ καριέρας με τον Ολυμπιακό με τους 15 πόντους του, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 14 πόντους με 7 ασίστ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, όμως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε για ένα ακόμα παιχνίδι πολλούς παίκτες του να αποδίδουν καλά και να προσφέρουν σε διάφορους τομείς.

Ο Άντριου Γκάουντελοκ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 20 πόντους, ο Κέρτις Τζέρελς σημείωσε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Κάλεμπ Ταρσέφσκι σημείωσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους είχε και ο Μιντάουκας Κουζμίνσκας.

 

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-34, 70-53, 87-80

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.