Print this page

Έπιασε τετράδα η Ρεάλ, τριπλή ισοβαθμία με Φενέρ, Ζαλγκίρις, Χίμκι για 8άδα

Written by  Ιαν 06, 2018

Τις ανοδικές της τάσεις επιβεβαίωσε η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε πιο δύσκολα της Μακάμπι Τελ Αβίβ από ό,τι λέει το τελικό 93-81 και ανέβηκε στην πρώτη τετράδα, επικρατώντας στην τριπλή ισοβαθμία των Φενερμπαχτσέ και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η «ομάδα του λαού» δυσκόλεψε αρκετά την «Βασίλισσα», ειδικά στο πρώτο μέρος, όταν και διατήρησε έστω ένα οριακό προβάδισμα, όμως, στη συνέχεια η Ρεάλ άρχισε να ανεβάζει στροφές, πήρε διψήφια διαφορά και έφτασε στη νίκη που την φέρνει στο 10-6 και στις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας, έπειτα από έναν δύσκολο και γεμάτο απώλειες πρώτο γύρο.

Ο Βάλτερ Ταβάρες ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ, κάνοντας double-double με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Φελίπε Ρέγες ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Φακούντο Καμπάτσο είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Λούκα Ντόντσιτς πρόσθεσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την Μακάμπι, ο Πιερ Τζάκσον ήταν ανίκητος ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 48-50, 69-60, 93-81

 

Στην ισοβαθμία για μια θέση στην τετράδα επέστρεψε η Φενερμπαχτσέ, καθώς επικράτησε πολύ δύσκολα της Μπασκόνια με 79-74 και ανέβηκε στο 10-6 με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι δυσκόλεψαν πολύ την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και έμειναν στην διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος, όμως, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράνοβιτς ήταν αυτοί που στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη και παρέμειναν στα υψηλά… πατώματα της βαθμολογίας.

Ο Μάρκο Γκούντουριτς με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της Φενερμπαχτσέ, με τον Μπραντ Γουαναμέικερ να έχει 16 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και 3 κλεψίματα και τον Τζέησον Τόμπσον να κάνει double-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Γιοχάνες Φόιτμαν είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ από 10 πόντους σημείωσαν ο Γιάνις Τίμα και ο Ματ Τζάνινγκ.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-38, 63-59, 79-74

 

Ποδαρικό με το… δεξί έκανε ο Ερυθρός Αστέρας, που επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 77-65 και ανέβηκε στο 7-9 με την «αυγή» του δεύτερου γύρου, γκρεμίζοντας, ταυτόχρονα την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την πρώτη τετράδα.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά της, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Αυτά μέχρι το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν ο Ερυθρός Αστέρας έσφιξε την άμυνά του, πήρε διψήφια διαφορά και έφτασε στο τέλος σε μια σημαντική νίκη.

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, ο Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος έκανε double-double με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ,  10 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς είχε 13 πόντους και ο Ντύλαν Ένις σημείωσε 12 πόντους.

Για τους φιλοξενούμενους, κορυφαίος ήταν ο Κέβιν Πάνγκος με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 33-31, 48-45, 77-65

 

Με σκληρή άμυνα ειδικά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και τον Αλεξέι Σβεντ σε μια ακόμα μεγάλη μέρα, η Χίμκι επικράτησε εκτός έδρας της Μπάμπεργκ με 74-70 και διατηρήθηκε μόνη στην 7η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 9 νίκες και 7 ήττες.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε ψυχραιμία όταν οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τα ψυχικά αποθέματα να της γυρίσουν το παιχνίδι και με τον Ρώσο σούπερ σταρ να βρίσκεται και πάλι σε καλό βράδυ και να σημειώνει κρίσιμους πόντος, πήραν μια σημαντική νίκη που τους διατηρεί στις θέσεις που οδηγούν στα play off.

Ο Αλεξέι Σβεντ σημείωσε συνολικά 28 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, έχοντας στο πλευρό του τον Μάλκολμ Τόμας με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Για την ομάδα του Αντρέι Τρινκιέρι, ο Ντορέλ Ράιτ έκανε double-double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντάνιελ Χάκετ είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 42-40, 58-56, 70-74

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.