Print this page

Ασταμάτητος προς το πλεονέκτημα έδρας

Written by  Μαρ 09, 2018

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την ανοδική του πορεία στην Ευρωλίγκα, με μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ, επικρατώντας της Μπάμπεργκ με 87-79 και παραμένει σταθερά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας κάνει ένα ακόμα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» καθοδηγήθηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι από τον Βασίλη Σπανούλη που σκόραρε και μοίραζε ασίστ σε κάθε ευκαιρία, βρίσκοντας επίσης σε μεγάλη μέρα τους «ψηλούς» της ομάδας, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τζαμέλ ΜακΛήν να προσφέρουν σκορ, θέαμα και ουσία όποτε χρειάστηκε.

Η ελληνική ομάδα βρήκε αντίδοτο στην καλή κυκλοφορία και τις δυνατές άμυνες κάθε φορά που η σκληροτράχηλη γερμανική ομάδα προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και έφτασε στην σημαντική νίκη και ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος.

Στην προθέρμανση πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ντάνιελ Χάκετ είχε πολλές εγκάρδιες συναντήσεις με τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν ξέχασαν την κοινή τους θητεία, ενώ έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από τους φιλάθλους, καθώς επίσης, ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην Μπάμπεργκ, είχε την ευκαιρία για μικρά πηγαδάκια με τους πρώην συμπαίκτες του.

Ο Ιταλός γκαρντ, μάλιστα, αποθεώθηκε από τους φιλάθλους όταν πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιώργο Αγγελόπουλο, ανταποδίδοντας την αγάπη με ένα θερμό φιλί στον «δαφνοστεφανωμένο» έφηβο, το σήμα της ομάδας στο κέντρο του γηπέδου.

Η οδηγία από το ξεκίνημα ήταν να τροφοδοτηθεί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μέσα στη ρακέτα και αυτό οι «ερυθρόλευκοι» το έκαναν εξαιρετικά και με γρήγορο transition πήραν νωρίς διαφορά (10-3), την έφτασαν γρήγορα στο +10 (27-17) και έκλεισαν το πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 27-19.

Η Μπάμπεργκ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, μείωσε σταδιακά και με τα τρίποντα του Λο έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (29-29), όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με τον ίδιο τρόπο με συνεχόμενα τρίποντα από Ρόμπερτς και Τιλί για να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά στους 7 (38-31).

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 9-0 για να προηγηθούν με 38-40 και το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 42-42.

Με περίσσια ενέργεια σκληρή άμυνα και ανελέητο τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός ανέβασε πολύ γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (62-49) και το δεκάλεπτο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 69-61.

Στην τελευταία περίοδο ανέλαβε δράση ο Τζαμέλ ΜακΛήν, ο οποίος με προσωπικούς πόντους διατηρούσε τον Ολυμπιακό σε προβάδισμα ασφαλείας και το παιχνίδι βρήκε τους «ερυθρόλευκους» νικητές με 87-79 και τους φιλάθλους να εξακολουθούν να επευφημούν τον Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 17 πόντους και 8 ασίστ ήταν ο «μαέστρος» της νίκης του Ολυμπιακού, με τον αλάνθαστο Νίκολα Μιλουτίνοφ (5/5 δίποντα, 6/6 βολές) να προσθέτει 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, τον Τζαμέλ ΜακΛήν να σημειώνει επίσης 16 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 16 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Ο Ντορέλ Ράιτ με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της Μπάμπεργκ, ο Μαόντο Λο είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ρίκι Χίκμαν 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Λέον Ραντόσεβιτς σημείωσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-42, 69-61, 87-79

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.