Print this page

Ο γνωστός Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ και ο… μύλος με το πλεονέκτημα

Written by  Μαρ 20, 2018

Ο παλιός, καλός Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ επέστρεψε και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα πήρε μια άνετη νίκη με 91-71 που τον φέρνει στο 16-11 και πλέον μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της τέταρτης θέσης, καθώς σε μια εντυπωσιακή ισοβαθμία βρίσκεται μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης που ηττήθηκε από την Βαλένθια και την Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ καραδοκεί και η Χίμκι που με νίκη επί της Εφές θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ συγκεντρωμένα και έλεγξαν τον ρυθμό από το πρώτο δευτερόλεπτο, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10 παρά μόνο σε ελάχιστα σημεία της αναμέτρησης και γενικά έδειξαν το καλό τους πρόσωπο που εμφανίζουν στην έδρα τους, παίρνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη και δείχνοντας πως στο τελευταίο και πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν αρχίζουν να επιστρέφουν στις καλές εμφανίσεις.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί εντυπωσιακότερο ξεκίνημα ούτε και ο πιο αισιόδοξος φίλος του «τριφυλλιού» που είδε την ομάδα του να προηγείται με 17-2 μόλις στο 5’ και να έχει βάλει τις βάσεις από πολύ νωρίς για μια εύκολη νίκη.

Ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε σημάδια… ζωής και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά μέχρι τους 8 (23-15), με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 24-15.

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το παιχνίδι και τον ρυθμό και έφτασε γρήγορα στο +14 (34-20) με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βρουν τρόπους να παραμείνουν κοντά στο σκορ, καταφέρνοντας μόνο να κλείσουν το ημίχρονο με την ίδια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (47-38).

Όσο κι αν ήλπιζαν οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα ότι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ καλός και συγκεντρωμένος και με εντυπωσιακές φάσεις από τους Καλάθη, Τζέημς και Σίνγκλετον εκτόξευσε τη διαφορά στο +23 (77-54) στο 29’ και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη από πολύ νωρίς .

Οι «πράσινοι» χαλάρωσαν με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στους 12 (80-68), αλλά η διαφορά ήταν ήδη μεγάλη ώστε να οδηγήσει σε ανατροπή και με την ελληνική ομάδα να παίζει ελεύθερα και χωρίς άγχος ήρθε η νίκη με 91-71 που κρατάει ζωντανό τον Παναθηναϊκό ακόμα και για πλεονέκτημα έδρας.

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι απίστευτος και έθεσε υποψηφιότητα για πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 6 κλεψίματα, αλλά και 4 λάθη, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Σε μεγάλο βράδυ βρέθηκε και ο Κρις Σίγνκλετον με 21 πόντους (4/5 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Κέισι Ρίβερς είχε 11 πόντους με 3 κλεψίματα.

Για τον Ερυθρό Αστέρα, ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς σημείωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Άλεν Όμιτς 15 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-38, 77-56, 91-71

 

Φωτό: euroleague.net