Print this page

Στον τελικό με σούπερ μπάσκετ η Ρεάλ

Written by  Μάι 19, 2018

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας επικράτησε με 92-83 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου απέναντι στην Φενερμπαχτσέ θα διεκδικήσει το 10ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Το παιχνίδι ήταν μια «τιτανομαχία» απέναντι σε δυο από τις κορυφαίες ομάδες της Euoleague, που μοίρασαν πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις, με την «Βασίλισσα» να πιάνει τρομερή απόδοση στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο και να καταφέρνει να πάρει την σπουδαία νίκη-πρόκριση, όπου θα προσπαθήσει να ξαναπάρει τον τίτλο έπειτα από το 2015.

Τα πράγματα άρχισαν εντελώς διαφορετικά, αφού ο Κόρι Χίγκινς ξεκίνησε πολύ ζεστός και με δικούς του πόντους οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε πρώιμο προβάδισμα με 11-4 και, παρά τις σπασμωδικές προσπάθειες της Ρεάλ να μειώσει, πότε με ενέργειες του Αγιόν, πότε του Ντόντσιτς και ύστερα του Ταβάρες, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με ένα σχετικά άνετο προβάδισμα που έφτασε με το τρίποντο του Κλίμπουρν στην εκπνοή για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (30-20).

Η Ρεάλ μπήκε φουριόζα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 8-0 μείωσε στο καλάθι (30-28) και ξαναμπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Με τρελό τρίποντο, μάλιστα, στον αιφνιδιασμό από τον Γιουλ, η «Βασίλισσα» πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 32-34 και με την… μάχη να έχει φουντώσει και το θέαμα να περισσεύει, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 46-47.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε σερί 5-0 για να προηγηθεί με 51-47 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, η Ρεάλ απάντησε με εκπληκτικό 13-0 για να πάρει για τα καλά τα ηνία της αναμέτρησης προηγούμενη με 51-60 και να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα 7 πόντων (56-63).

Η ισπανική ομάδα πατούσε καλύτερα στο παρκέ και έφτασε γρήγορα τη διαφορά στο +12 (61-73), όμως, η ΤΣΣΚΑ έβγαλε άμεση αντίδραση και μείωσε στους 3 (73-76) κάνοντας ξανά το παιχνίδι ντέρμπι, αντάξιο της δυναμικής των δυο αντιπάλων.

Με πρωταγωνιστές τους Ντόντσιτς και Αγιόν η Ρεάλ έκανε νέο σερί και ανέβασε τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (75-85) και τα πανηγύρια στις κερκίδες για του φιλάθλους της είχαν ήδη ξεκινήσει.

Ο χρόνος που απέμεινε δεν ήταν αρκετός για την ΤΣΣΚΑ ώστε να κάνει την ανατροπή και έτσι η Ρεάλ με την μεγάλη νίκη της με 92-83 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου απέναντι στην Φενερμπαχτσέ θα διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο στην τεράστια ιστορία της.

Ο Λούκα Ντόντσιτς με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Σέρχιο Γιουλ με 16 πόντους και 5 ασίστ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί για την Ρεάλ, που είχε επίσης μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκουστάβο Αγιόν που έκανε double-double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ και Τρέι Τόμπκινς με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ, ο Νάντο Ντε Κολό ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους, ο Κάιλ Χάινς έφτασε κοντά στο double-double με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Γουίλ Κλίμπουρν είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Κόρι Χίγκινς τελείωσε με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 46-47, 56-63, 83-92

Φωτό: euroleague.net

Τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ