Print this page

Άντεξε στην πίεση με κορυφαίο Μιλουτίνοφ

Written by  Οκτ 17, 2018

Παρόλο που ο Ολυμπιακός εμφάνισε δραματικές τάσεις… αυτοχειρίας, δεν επέτρεψε τελικά στην Μπασκόνια να κάνει την ολική ανατροπή από το -19 και πήρε τη νίκη με 85-80, που τον φέρνει αήττητο μαζί με τις ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ρεάλ μετά από τις δυο πρώτες αγωνιστικές.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ για 30’ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 19 πόντους (47-66 στο 30’), όμως στην τελευταία περίοδο λίγο έλειψε να επιτρέψουν στην Μπασκόνια να κάνει μια επική ανατροπή.

Η ελληνική ομάδα, ωστόσο, άντεξε στην πίεση των Βάσκων, πήρε τη νίκη και ξεκίνησε την «διαβολοβδομάδα» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας παράλληλα κάνει το 2/2 στις πρώτες αγωνιστικές, απέναντι σε δυο ομάδες, όπου πέρσι είχε γνωρίσει ισάριθμες συντριβές.

Κορυφαίος όλων, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που έκανε δύο ρεκόρ καριέρας, με τους 23 πόντους που σημείωσε και τους 33 βαθμούς αξιολόγησης που συγκέντρωσε, καθώς και με τα 11 ριμπάουντ, την δυνατή άμυνα και την εν γένει παρουσία του στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού

Το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε πολύ νωρίς, όταν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ, με την Μπασκόνια να βρίσκει ρυθμό με μακρινά σουτ και να παίρνει προβάδισμα με 14-11, όμως, ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε επίσης πολύ καλά (4/6 τρίποντα στο δεκάλεπτο) απάντησε με ένα γρήγορο 8-0 για να προηγηθεί με 19-14 και το πρώτο δεκάλεπτο τον βρήκε μπροστά στο σκορ με 27-19.

Ο Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά στη δεύτερη περίοδο, αφού εγκλωβίστηκε στην αισθητά βελτιωμένη άμυνα της Μπασκόνια, έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από 3’ με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα σερί 7-0 και οι γηπεδούχοι να πλησιάσουν στον πόντο (26-27).

Οι συνεργασίες, όμως, των Σπανούλη και Μιλουτίνοφ, με τον Σέρβο σέντερ να κερδίζει αρκετές μάχες κάτω από τα καλάθια, αλλά και τα τρίποντα του Άξελ Τουπάν (3/3) έφεραν τον Ολυμπιακό ξανά στο +9 (41-32) και το ημίχρονο έληξε με μεγάλο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη για τη μεγαλύτερη διαφορά (39-50).

Ο Ολυμπιακός έπαιζε εξαιρετική άμυνα, κρατώντας χαμηλά τη Μπασκόνια, με αποτέλεσμα να φτάσει στο +16 (58-42) και με τον εκνευρισμό να έχει καταβάλει πλήρως τους γηπεδούχους τόσο στο παρκέ όσο και στην κερκίδα, έφτασε στο +19 (47-66) πριν η περίοδος κλείσει με εντυπωσιακό buzzer-beater του Γκρέηντζερ πίσω από τη σέντρα για το 52-67.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια ότι πίστεψαν πως το παιχνίδι είχε ήδη τελειώσει, με συνέπεια να εμφανιστούν χαλαροί στην τελευταία περίοδο και η Μπασκόνια να μειώσει γρήγορα με σερί 7-0 σε 59-70 και να δώσει σφυγμό στην εξέδρα.

Με τον Ολυμπιακό να δείχνει εντελώς αποσυντονισμένος, η Μπασκόνια μείωσε ακόμα και στους 3 πόντους (78-81) και το τελευταίο λεπτό έκρυβε πολλή αγωνία, όμως, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αξιοποίησε όλες τις πάσες των συμπαικτών του και με δικούς του πόντους δεν επέτρεψε την ολική ανατροπή, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το 2/2 με 85-80.

Ο Σέρβος σέντερ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι ολοκληρώνοντας με double-double και 23 πόντους με 11 ριμπάουντ, μία ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα μόλις λάθος, συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν ο καταλύτης της «ερυθρόλευκης» νίκης, μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη που είχε 11 πόντους με 8 ασίστ, τον Άξελ Τουπάν που σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος που είχε επίσης 11 πόντους και τον Γιάνις Στρέλνιεκς που είχε 10 πόντους.

Από την Μπασκόνια, ο Τόρνικε Σενγκέλια σημείωσε 21 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Τζέησον Γκρέηντζερ είχε 17 πόντους με 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Βενσάν Πουαριέ σημείωσε 10 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 39-50, 52-67, 80-85

 

Φωτό: olympiacosbc.gr

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.