Print this page

Το πάλεψε όσο είχε δυνάμεις

Written by  Ιαν 10, 2019

Ο Ολυμπιακός πάλεψε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, στο τέλος λύγισε από την κόπωση και την απουσία λύσεων μέσα στο «ζωγραφιστό», γνωρίζοντας την ήττα με 94-78 και έμεινε στο 11-7, όμως, έχει πολλά να θεωρεί ως κέρδη από το παιχνίδι για το διάστημα που ήταν ανταγωνιστικός.

Κάθε αναμέτρηση στη Μαδρίτη είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολη, πόσο μάλλον με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από υπερπροσπάθεια και παράταση με την Μπασκόνια και την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει την αποστολή των Πειραιωτών σχεδόν… αυτοκτονίας, αφού οι Μαδριλένοι από νωρίς είχαν «σημαδέψει» την εμφανή αδυναμία της ελληνικής ομάδας μέσα στη ρακέτα.

Ο συγκινητικός Γιώργος Μπόγρης, που έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, δεν μπορούσε να τα βάλει μόνος του, ως το μοναδικό βαρύ κορμί στην γραμμή των «ερυθρόλευκων» ψηλών, απέναντι στα… θηρία της Ρεάλ και εκεί ήταν που οι γηπεδούχοι, στηρίχθηκαν για να χτίσουν τη διαφορά, την οποία διεύρυναν στο τέλος, όταν ο Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις να επιστρέψει.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πράγματα να θυμούνται από την συγκεκριμένη αναμέτρηση που, εκτός από την θετική εμφάνιση του Μπόγρη, σημαδεύτηκε και από την επίτευξη ενός ακόμα στόχου για τον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Πρίντεζη να ξεπερνά τους 2.807 πόντους, στους οποίους έχει μείνει ο Μίλος Τεόντοσιτς και να γίνεται 5ος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είχε σε γενικές γραμμές καλή παρουσία στο παρκέ, μοιράζοντας συνολικά 24 ασίστ (2 περισσότερες από την Ρεάλ), σουτάροντας με σχετικά καλά ποσοστά από τα 6,75 μ. (8/21), ενώ παρά την υπεροπλία των Ισπανών στη ρακέτα, μάζεψε ένα ριμπάουντ περισσότερο (24 έναντι 23), προδόθηκε, όμως, από την πολύ ασθενική άμυνά του, που σε κανένα σημείο δεν έβγαλε την απαιτούμενη σκληράδα για να μειώσει τον ρυθμό που έδιναν οι γκαρντ της Ρεάλ.

Η αναμέτρηση

Με αρκετές αλλαγές στις αρχικές τους πεντάδες οι δυο ομάδες και με τους Γκος και Σπανούλη να αποτελούν το δίδυμο των γκαρντ για τον Ολυμπιακό, ο ρυθμός πήγε από νωρίς πολύ ψηλά, προς τέρψιν των φιλάθλων που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Ο Γιώργος Μπόγρης μπήκε για τα καλά στα… παπούτσια του Νίκολα Μιλουτίνοφ, σημειώνοντας 6 πόντους με 3/3 δίποντα ενώ μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη που, παρά ένα σύντομο πρόβλημα που αντιμετώπισε με χτύπημα στο δάχτυλο, έδειξε σε καλή μέρα σημειώνοντας 7 πόντους με 4 ασίστ στην πρώτη περίοδο βοήθησαν τον Ολυμπιακό να είναι κοντά στο σκορ, έστω κι αν η άμυνά του αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, κλείνοντας την πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ με 28-23.

Με σερί 5-0 ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα και συνέχισε να είναι κοντά στο σκορ με τους Ισπανούς να καταφέρνουν μετά το μισό της δεύτερης περιόδου να αρχίζουν ξανά να δημιουργούν μια διαφορά (47-39), χτυπώντας μεθοδικά από την αρχή του παιχνιδιού ακόμα μέσα από την ρακέτα, όπου η παρουσία του Λεντέι δεν φόβιζε –αμυντικά τουλάχιστον- τους ψηλούς της Ρεάλ.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +13 για τη Ρεάλ (54-41) για να μαζέψει όσο μπορούσε ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 54-46.

Με τη διαφορά παγιωμένη κοντά στα διψήφια επίπεδα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τον Πρίντεζη αυτή τη φορά να πλησιάσει όσο μπορούσε, με τον διεθνή φόργουορντ να σημειώνει με πεταχτάρι το 57-58 και να ανεβαίνει στην 5η θέση των σκόρερ στην Ευρωλίγκα, προσπερνώντας τον Μίλος Τεόντοσιτς και να παίρνει μπροστά, σημειώνοντας συνεχόμενους πόντους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» που, παρ’ όλα αυτά είχαν βελτιώσει αισθητά την άμυνά τους, βρέθηκαν και πάλι στο -13 (71-58), πριν το δεκάλεπτο λήξει με 72-63.

Με το χρόνο να τελειώνει, άρχισαν να εξαντλούνται και τα αποθέματα ενέργειας των παικτών του Ντέηβιντ Μπλατ, με την Ρεάλ να βρίσκει ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά στο +19 (91-72) και να φτάνει τελικά στη νίκη με 94-78 που την φέρνει στο 15-3 και να διατηρείται στο κυνήγι της Φενερμπαχτσέ.

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, κάνοντας double-double με 12 πόντους και 11 ασίστ, ο Γιώργος Μπόγρης ήταν πολύ καλός με 12 πόντους και 6/6 δίποντα, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος σημείωσε 13 πόντους με 5 ασίστ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζακ Λεντέι με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε συνολικά 11 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Για την Ρεάλ, ο Άντονι Ράντολφ είχε 16 πόντους ε 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο Φακούντο Καμπάτσο είχε 13 πόντους με 5 ασίστ, ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τζέφρι Τέιλορ σημείωσε 11 πόντους με 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 54-46, 72-63, 94-78

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.