Print this page

Καταιγιστική από τα 6,75 μ. και άνετα στο Final Four η Φενερμπαχτσέ

Written by  Απρ 25, 2019

Η Φενερμπαχτσέ είναι η δεύτερη ομάδα που έκλεισε θέση στο Final Four της Βιτόρια, αφού πέρασε εύκολα ξανά από το Κάουνας, «εκτελώντας» την γηπεδούχο Ζαλγκιρις με 99-82 και πλέον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο στην τεράστια καριέρα του και τον δεύτερο με την τουρκική ομάδα, την ιστορία της οποίας έχει αναμορφώσει με την παρουσία του.

Οι φιναλίστ της περσινής Euroleague απέδειξαν την ανωτερότητά τους για ένα ακόμα παιχνίδι και με εκπληκτική απόδοση από τα 6,75 μ. (15/22 τρίποντα) έκαναν δεύτερο συνεχόμενο break απέναντι στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αυτή τη φορά πολύ πιο εύκολα, αφού επέβαλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους, δεν έχασαν ούτε δευτερόλεπτο το προβάδισμα και έφτασαν εύκολα στην πρόκριση με συνολικό 3-1, αφήνοντας τους γηπεδούχους με την ικανοποίηση μιας αξιοπρεπούς παρουσίας απέναντι σε έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο.

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι και προηγήθηκε με 7-0 μόλις στο 3’, ενώ με τον Μπόμπι Ντίξον σε… ημιάγρια κατάσταση, έφτασε γρήγορα το 5-21 και έδειξε από την αρχή ότι δεν είχε διάθεση να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη για πέμπτο παιχνίδι.

Ο Αμερικανός έσπασε τα κοντέρ σημειώνοντας 13 πόντους με 2/2 βολές, 3/3 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης από το πρώτο μόλις δεκάλεπτο, όπου η Φενέρ προηγήθηκε με 16-30 και κυριάρχησε ολοκληρωτικά, με την Ζαλγκίρις να δείχνει να μην πιστεύει στην δική της επιστροφή στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Η τουρκική ομάδα εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να σουτάρει εξαιρετικά καλά (8/11 τρίποντα στο ημίχρονο), χωρίς να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να διατηρεί διψήφιες διαφορές, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να καταφέρνουν με κύριο εκφραστή τον Γουόλτερς (11 πόντοι στο ημίχρονο) να μειώνουν έπειτα από ώρα στους 8 (41-49) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Ζαλγκίρις μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με γρήγορους πόντους, μείωσε στους 4 (48-52) και φάνηκε να δίνει άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, όμως, η Φενέρ δεν αιφνιδιάστηκε, απάντησε με σερί 7-0 για να φτάσει και πάλι στο +11 (48-59) και ουσιαστικά τελείωσε κάθε αγωνία εκεί.

Με τρίποντο του Κώστα Σλούκα η τουρκική ομάδα έφτασε το +16 (56-72) και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 61-72 και η Φενερμπαχτσέ συνέχισε να κρατά ψηλά τον ρυθμό, φτάνοντας ακόμα και το +20 (64-84).

Το τελικό 99-82 στέλνει την Φενερμπαχτσέ για πέμπτη συνεχόμενη φορά σε Final Four, όπου φιλοδοξεί να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει ξανά το τρόπαιο, με την Ζαλγκίρις να κερδίζει το χειροκρότημα των φιλάθλων της που κέρδισαν και φέτος τις εντυπώσεις σε όλη τη διοργάνωση.

Ο Μπόμπι Ντίξον ήταν εντυπωσιακός με 25 πόντους (4/5 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας συνολικά 32 βαθμούς αξιολόγησης και ήταν ο κορυφαίος για την τουρκική ομάδα.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Σλούκας που έκανε double-double με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Γιαν Βέσελι είχε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς με τον Έρικ Γκριν είχαν από 11 πόντους.

Για την Ζαλγκίρις, προσπάθησαν περισσότερο ο Μπράντον Ντέιβις που τελείωσε με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Νέιτ Γουόλτερς με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 41-49, 61-72, 82-99

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net