Print this page

Στην Κολωνία το Final Four 2020

Written by  Ιουλ 17, 2019

Η Κολωνία θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το πρώτο Final Four της νέας δεκαετίας, όπως ανακοινώθηκε από την Turkish Airlines EuroLeague, σηματοδοτώντας το άνοιγμά της σε νέες αγορές. Η τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Μαΐου 2020 στην μεγαλοπρεπή “Lanxess Arena”.

Το γήπεδο φιλοξένησε στις 7 Απριλίου 2000 τον αγώνα μεταξύ της Βόννης και της Άλμπα βερολίνου για το πρωτάθλημα Γερμανίας, σημειώνοντας ρεκόρ με 18.518 θεατές, που κρατάει μέχρι σήμερα για τη χώρα .Η Κολωνία, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, θα είναι η δεύτερη πόλη της χώρας που θα φιλοξενήσει την τελική φάση της διοργάνωσης, μετά το Βερολίνο όπου διεξήχθησαν τα Final Four του 2009 και του 2016. Η Γερμανία είναι μια αγορά, στην οποία ποντάρει πολλά η διοργάνωση, που φέτος θα είναι διευρυμένη με 18 (από 16) ομάδες και εκπροσώπους της οικοδέσποινας χώρας την Άλμπα Βερολίνου και την Μπάγερν Μονάχου.

Η Κολωνία και η “Lanxess Arena” έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς σπουδαία αθλητικά γεγονότα, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Χάντμπολ Ανδρών το 2019, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IIHF Ice Hockey του 2001 και το NBA Europe Live το 2006 με τους αγώνες της (και τότε) Πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της φιναλίστ Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Philadelphia 76ers και τους Phoenix Suns

Πηγή και φωτό: euroleague.net