Print this page

Έδειξε πράγματα, θέλει πολλή δουλειά

Written by  Σεπ 20, 2019

Στο πρώτο επίσημο φιλικό μπροστά στο κοινό του, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά σε φιλική αναμέτρηση από τον Ερυθρό Αστέρα, αυτή τη φορά με 71-73, με το σκορ να διαμορφώνει στο τέλος ο Τζέημς Γκιστ, δείχνοντας ανά διαστήματα καλά στοιχεία, που όμως χρειάζονται πολλή δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους Μιλουτίνοφ, Μπάλντγουιν και Ποκουσέφκσι, ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα απουσίασε ο Στράτος Περπερογλου.

Οι Πειραιώτες παρουσίασαν ορισμένα θετικά στοιχεία από τα νέα που θέλει ο Ντέηβιντ Μπλατ να προσθέσει στο παιχνίδι τους φέτος, όπως ταχύτητα, αθλητικότητα, πίεση και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, κάτι που σε ένα μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης εμφάνισαν, αλλά έδειξαν και χτυπητές αδυναμίες που πρέπει να βελτιωθούν, όπως τα σημαντικά κενά διαστήματα που έφερναν αναπάντητα σερί των αντιπάλων τους, ο χαμένος έλεγχος των ριμπάουντ και οι αρκετές χαμένες βολές (11/19).

Την ευκαιρία να δείξει περισσότερα στοιχεία, θα έχει ο Ολυμπιακός στο «Gomelsky Cup», στο οποίο θα αγωνιστεί στη συνέχεια, όπου θα αντιμετωπίσει αρχικά την Ούνικς Καζάν και, στη συνέχεια, έναν εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Προμηθέα Πάτρας. Στην αναμέτρηση αυτή, θα στερηθεί των υπηρεσιών εξακολουθεί να κάνει θεραπεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο δεξί του πόδι.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βράβευσε τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, που, ωστόσο, δεν γέμισε το ΣΕΦ σε αυτή την πρώτη παρουσίαση των «ερυθρόλευκων» μπροστά το κοινό τους.

Η αναμέτρηση

Ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια και διάθεση να τρέξει, κάτι που φάνηκε αμέσως, καθώς με καλή κυκλοφορία, γρήγορο ρυθμό, μυαλωμένες επιθέσεις και σφιχτή άμυνα, έχτισε μια διαφορά (19-11), αλλά έκλεισε επιπόλαια το πρώτο δεκάλεπτο, αφού δέχθηκε σερί 9-0 για να προηγηθεί ο Αστέρας με 19-20.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολούθησαν να παίζουν πολύ πιεστική άμυνα, να τρέχουν σε κάθε ευκαιρία και να χτυπούν πότε από την περιφέρεια και πότε από το «ζωγραφιστό», παίρνοντας και πάλι διαφορά (33-24) και το ημίχρονο τον βρήκε να προηγείται με 35-30.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να παίζει πολύ καλή άμυνα και να έχει καλές συνεργασίες με υπομονή σε set επιθέσεις, φτάνοντας στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου στο +10 (55-45), αλλά δέχθηκε και πάλι ένα σερί 10-0 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου για να ισοφαρίσει ο Αστέρας σε 55-55 με 10 συνεχόμενους πόντους του Τζένκινς.

Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο, με τον Ερυθρό Αστέρα να παίρνει προβάδισμα με τρίποντα του Μπαρόν, τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία να περάσει μπροστά με γκολ-φάουλ του Πολ και τον Γκιστ να νικάει τον Πρίντεζη, σκοράροντας για το 71-73, που ήταν και το νικητήριο καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 7, Πολ 12, Κόνιαρης, Σπανούλης 10, Τσέρι 6, Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6, Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6, Χαπ 9

Ερυθρός Αστέρας (Τόμιτς): Ντ. Μπράουν 10, Τσόβιτς 3, Λ. Μπράουν 9, Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13, Ντόμπριτς 2, Γκιστ 13, Τζένκινς 15, Σίμανιτς, Γιοβανοβιτς 2, Ότζο 9

Φωτό: olympiacosbc.gr