Print this page

Πιστός στην… παράδοση!

Written by  Οκτ 03, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα της Euroleague όταν είναι γηπεδούχος επικρατώντας του σκληροτράχηλου Ερυθρού Αστέρα με 87-82 και έκανε την αρχή που ήθελε στην φετινή πολύ δύσκολη διοργάνωση.

Η αναμέτρηση είχε ιδιαιτερότητες, αφού με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου αγωνιζόταν ο Τζέημς Γκιστ, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του «τριφυλλιού» για την προσφορά του στον Σύλλογο, ενώ στον πάγκο των φιλοξενούμενων καθόταν ο άλλοτε εμβληματικός ηγέτης του Ολυμπιακού, ο οποίος αποδοκιμάστηκε.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους «πράσινους» που δυσκολεύονταν να φτάσουν στο καλάθι και ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με 2-8 στο 5’ ενώ με τον Τζέημς Γκιστ να πληγώνει την παλιά του ομάδα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ακόμα και το +9 (8-17).

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα έσφιξε την άμυνά της και συμμάζεψε την κατάσταση, μειώνοντας στο τέλος της περιόδου σε 14-17 (χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Παπαπέτρου σε νεκρό χρόνο) και έδειξε να παίρνει… μπροστά.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου όταν ο Παναθηναϊκός με σερί 6-0 προηγήθηκε για πρώτη φορά, ενώ έφτασε και το +5 (24-19), αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 7-0 για να περάσουν ξανά μπροστά (24-26) και οι δυο ομάδες πήγαν κοντά στο ημίχρονο που βρήκε τους «πράσινους» να έχουν μικρό προβάδισμα με 37-35.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (55-44) και πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, φτάνοντας πολύ εύκολα στο 66-53 του τρίτου δεκάλεπτου, που του έδωσε «αέρα» νίκης.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έδειξε διάθεση να τα παρατήσει και κατάφερε να μειώσει σε 76-70 στο 36’ και έδωσε αγωνία στην αναμέτρηση, έφτασε ακόμα και το -4 (83-79), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη να χαθεί, επικρατώντας με το τελικό 87-82.

Ο Νικ Καλάθης ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όπως και ο Ντεσόν Τόμας που έκανε double-double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ταϊρίς Ράις σημείωσε 12 πόντους, ενώ στην παρθενική του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, ο Τζίμερ Φριντέτ σημείωσε 11 πόντους.

Ο Μάικ Τζέημς… ξανάνιωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του, σημειώνοντας 22 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Στράτος Περπέρογλου ήταν επίσης πολύ καλός με 15 πόντους και ο πίλυ Μπαρόν σημείωσε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 37-35, 66-53, 87-82

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net