Print this page

Άνετο πέρασμα της Μπασκόνια από το Κάουνας

Written by  Οκτ 04, 2019

 Η Μπασκόνια πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας, επικρατώντας με 70-58 και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σοβαρά από αυτήν του Σαρούνας Γιασικεβίτισιους, παίρνοντας μια σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα και, μαζί μια καλή ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια.

Αναγνωριστική η πρώτη περίοδος για τις δυο ομάδες με τη Μπασκόνια να έχει μικρές διαφορές, που, όμως, η Ζαλγκίρις κάλυπτε αμέσως με το δεκάλεπτο να τις βρίσκει ισόπαλες με 19-19, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν προς το τέλος του ημιχρόνου να πάρουν ένα μεγαλύτερο προβάδισμα, φτάνοντας και στους 10 πόντους (27-37), πριν το πρώτο μισό της αναμέτρησης τους βρει να προηγούνται με 30-37.

Η Μπασκόνια είχε πάρει πια τον έλεγχο της αναμέτρησης, στέλνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά το +12 (34-46), με τους γηπεδούχους να κάνουν μια προσπάθεια να μειώσουν (46-50), αλλά η ισπανική ομάδα κράτησε το προβάδισμά της στο τέλος της τρίτης περιόδου που έληξε με το σκορ στο 46-55.

Η ισπανική ομάδα είδε πως έχει την ευκαιρία να φύγει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα, κάτι που δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο, διατηρώντας το προβάδισμα ασφαλείας της σε διψήφια επίπεδα, φτάνοντας τελικά στην επικράτηση με 58-70.

Ο Σαβόν Σιλντς με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 13 πόντους, με τους Λούκα Βιλντόθα και Ματ Τζάνινγκ να έχουν από 10 πόντους για τη Μπασκόνια, ενώ από την Ζαλγκίρις, Λούκας Λεκαβίτσιους και Μάριους Γκριγκόνις είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-37, 46-55, 58-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net