Print this page

Restart με καλή εμφάνιση και το πρώτο χειροκρότημα

Written by  Οκτ 11, 2019

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν έχει διαλυθεί ακόμα και στην πρώτη μετά-Μπλατ εμφάνισή του, διέλυσε την Βαλένθια με 89-63, πήρε την πρώτη του νίκη στην φετινή διοργάνωση και φώναξε βροντερό «παρών» ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι Πειραιώτες είχαν πολλά να αποδείξουν και ιδιαίτερα στους εαυτούς τους, μετά την απογοητευτική εμφάνιση της πρεμιέρας και μπροστά στο κοινό τους έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα, ενέργεια, δύναμη και θέληση και πως, με τον καιρό και τις απαραίτητες αλλαγές που θα γίνουν, μπορούν να περιμένουν καλύτερες μέρες.

Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε από το πρώτο δευτερόλεπτο, δεν έριξε καθόλου τον ρυθμό της, επικράτησε κατά κράτος στα ριμπάουντ (33-22), είχε υψηλά ποσοστά στην περιφέρεια (9/19 τρίποντα) και έδειξε να ξεπερνά το σοκ της πρεμιέρας, παίρνοντας μια σημαντική νίκη και ανανεώνοντας την… σχέση της με τον κόσμο της.

Αν και το ΣΕΦ δεν γέμισε, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην ομάδα, εκφράζοντας την στήριξή τους, ενώ χειροκρότησαν θερμά και τον υπηρεσιακό προπονητή της ομάδας Κεστούτις Κεμζούρα.

Σε αυτό το κλίμα συντέλεσε και το γεγονός ότι πριν από την παρουσίαση των ομάδων προβλήθηκε μέσω του Cube, που εκανε… ντεμπούτο στο ΣΕΦ, ένα βίντεο με όμορφες στιγμές του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, με τους φιλάθλους να προσφέρουν και πάλι απλόχερα το χειροκρότημά τους.

Η πρώτη έκπληξη του Λιθουανού τεχνικού ήταν η παρουσία του Αντώνη Κόνιαρη στο αρχικό σχήμα, με στόχο προφανώς να ελέγξει από το ξεκίνημα τον ρυθμό και αυτό επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 11-0 μόλις στο 2’.

Η Βαλένθια απάντησε με συνεχόμενα τρίποντα (5/8 στην πρώτη περίοδο) για να μειώσει σε 13-9, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε καλή κατάσταση, κράτησαν το προβάδισμα και έφτασαν στο +9 έπειτα από ένα απολαυστικό πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 31-22, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να έχει ήδη 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Με την άμυνα να… τσακίζει και τη μπάλα να κυκλοφορεί με υπομονή στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έφτασε το +15 (39-24), κυριάρχησε στο παρκέ και έδωσε σύνθημα να αρχίσει το… πάρτι, με την διαφορά να εκτοξεύεται και να φτάνει στο εντυπωσιακό 54-30 με την λήξη του ημιχρόνου.

Οι Πειραιώτες έχασαν την επαφή τους με το καλάθι στο δεύτερο μέρος, αφού χρειάστηκαν περίπου 4’ για να σκοράρουν, ωστόσο, όχι μόνο δεν έχασαν την διαφορά τους, αλλά έφτασαν ακόμα και το +29 (65-36) και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 72-44.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 33 πόντους (77-44) και στη συνέχεια ήρθε μια αναμενόμενη χαλάρωση μέχρι το τέλος, όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν τελικά με 89-63 με τους φιλάθλους να ανταμείβουν την προσπάθεια με ένα θερμό χειροκρότημα.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ βγήκαν μπροστά και οδήγησαν τους συμπαίκτες τους, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να σημειώνει 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και τον Σέρβο σέντερ να κάνει ξεκούραστα double-double με 17 πόντους, 14 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου με 12 πόντους και 5 κλεψίματα και ο Κέβιν Πάντερ με 11 πόντους 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την Βαλένθια, που γνώρισε δεύτερη συντριβή σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ο Τζόρνταν Λόιντ σημείωσε 12 πόντους και ο Μπροκ Μότουμ 11.

Τα δεκάλεπτα: 31-22, 54-30, 72-44, 89-63

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net