Print this page

Απολαυστική «απόδραση» από το Βερολίνο

Written by  Νοε 21, 2019

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός, έκανε το καλύτερο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι του και πέρασε εντυπωσιακά από το Βερολίνο, επικρατώντας της Άλμπα με 99-80, ανέβηκε στο 4-6 και εμφάνισε για ένα ακόμα παιχνίδι σημάδια βελτίωσης σε μια χρονιά που εξακολουθεί και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Πριν από δύο ημέρες, στο Μόναχο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί, αλλά στο τέλος κατέρρευσαν και έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το 2/2 στην «διαβολοβδομάδα», όμως, αυτή τη φορά ήταν σοβαροί και ψύχραιμοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν σε μια ευρεία νίκη που, εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, τους δίνει και μια καλή ψυχολογική ανάσα ότι μπορεί η συνέχεια της πολύ δύσκολης φετινής διοργάνωσης να είναι καλύτερη.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (32 έναντι 25), μοίρασαν συνολικά 22 ασίστ, με 9 διαφορετικούς παίκτες, περιόρισαν τον αριθμό των λαθών σε μόλις 7, ενώ είχαν εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση, τελειώνοντας με 14/27 στα τρίποντα, στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη τους.

Φυσικά, δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά τα νεκρά διαστήματα, ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποίησε από τα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν ότι οι παίκτες και ο πάγκος του Ολυμπιακού έδειξαν ψυχραιμία, διαχειρίστηκαν άψογα τα σημεία αυτά και έφτασαν τελικά σε μια καλή νίκη.

Με τον Ογκουστίν Ρούμπιτ στο αρχικό σχήμα και τον Γιώργο Πρίντεζη στον πάγκο ξεκίνησε ο Κεστούτις Κεμζούρα, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να μεταφέρουν το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου ο Αμερικανός τα κατάφερνε πολύ καλά, ενώ μόλις βρήκαν και σουτ από την περιφέρεια, έφτασαν σε μια διαφορά 8 πόντων (6-14).

Οι Πειραιώτες ήταν σε εξαιρετικό βράδυ στο ξεκίνημα, παίζοντας ασφυκτική άμυνα, ενώ με υπομονή και σωστές επιλογές στην επίθεση, έστειλαν τη διαφορά στο +14 (11-25) και έκλεισαν ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 17-30.

Συνεχίζοντας την σκληρή του άμυνα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε γρήγορα στο +18 (17-35), ενώ κυριαρχώντας σε όλο το μήκος και πλάτος του παρκέ, προηγήθηκε με 27-49, διαφορά που του έφερε μια κάποια χαλάρωση, με συνέπεια η γερμανική ομάδα να μειώσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε 38-55.

Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» τσάκιζε… κόκαλα και έφερε γρήγορα το +26 (43-69), όμως, στην συνέχεια χαλάρωσε αδικαιολόγητα, δέχθηκε συνεχόμενα τρίποντα για να μειώσει η Άλμπα σε 57-71 και να ξαναπάρει ελπίδες, αλλά, για καλή του τύχη, δεν υπήρξε συνέχεια και με σερί 5-0 έφτασε ξανά το +19 (57-76), διαφορά με την οποία έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός έκανε το λάθος στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να παίξει με το χρονόμετρο, με την Άλμπα να βρίσκει μακρινά σουτ και να μειώνει και πάλι στους 14’ (65-79) στο 32’, όμως, ευτυχώς, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν διάθεση να αυτοκτονήσουν και με τον Πολ να απαντά από τα 6,75 μ., επανέφεραν τη διαφορά στους 20 (68-88), φτάνοντας τελικά στην ευρεία νίκη με 80-99.

Ο Ογκουστίν Ρούμπιτ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, σημειώνοντας 16 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν και πάλι πολύ καλός με 15 πόντους, ο Μπράντον Πολ σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης είχε 12 πόντους με 4 ασίστ.

Από την πολύ καλή ομάδα της Άλμπα, που υποχώρησε στο 3-7, ο Μάρκους Έρικσον ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, ο Μακάι Μέισον σημείωσε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Λάντρι Ν΄Νοκό είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 38-55, 57-76, 80-99

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net