Print this page

Υπόκλιση στην ανωτερότητα της «Βασίλισσας»

Written by  Δεκ 26, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προδόθηκε για μια ακόμα φορά από τα ριμπάουντ και την περιφερειακή του άμυνα και, δεν κατάφερε να ανακόψει την φρενήρη πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης, που έφτασε τις 11 συνεχόμενες νίκες, γνωρίζοντας την ήττα με 75-87 και πλέον έχασε κι άλλο έδαφος στο κυνήγι της πρώτης τετράδας, μένοντας στο 9-7.

Η Ρεάλ κυριάρχησε στους «αιθέρες», εκεί που οι «πράσινοι» πονούν και το πρόβλημα φαίνεται να είναι άλυτο, μαζεύοντας συνολικά 17 επιθετικά ριμπάουντ, που πλήγωσαν βαριά την ελληνική άμυνα.

Παράλληλα, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, μοίρασε τις διπλάσιες ασίστ (24 έναντι 12) και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί της, που την φέρνει στην κορυφή μαζί με την Αναντολού Εφές και απολογισμό 13-3.

Με τρίποντα του Φριντέτ που ξεκίνησε καλά τη βραδιά, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12-7 στο 4’ και ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, η Ρεάλ, αφενός εκμεταλλευόμενη τα εύκολα λάθη των «πρασίνων» (5 στην πρώτη περίοδο), αφετέρου σουτάροντας καλά από την περιφέρεια, ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 18-22 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε γρήγορα σε 25-25, αλλά η Ρεάλ απάντησε και πάλι έξω από τα 6,75 μ. με Λαπροβίτολα και Φερνάντεθ για να προηγηθεί ξανά με 27-33 και, με τους «πράσινους» να έχουν χάσει την φρεσκάδα τους και να… πελαγοδρομούν στο παρκέ κατά διαστήματα, έφτασε ακόμα και το +12 (32-44), πριν ο Νικ Καλάθης με προσωπική ενέργεια μειώσει στο 34-44 του ημιχρόνου.

Η Ρεάλ ήταν… σεληνιασμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με τρομερή άμυνα και εξαιρετική κυκλοφορία που έφερνε μεγάλα σουτ, εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 (39-57) και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και με ενέργειες του Καλάθη μείωσε σε 48-59, ενώ με τον Φρεντέτ να δίνει σκορ και ενέργεια, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα με την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου (58-66) και να δώσουν και πάλι ενέργεια στην κερκίδα που έσπρωχνε για την ανατροπή.

Οι «πράσινοι προσπαθούσαν με ανορθόδοξο και βιαστικό τρόπο να μειώσουν περισσότερο, με την Ρεάλ να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στο +14 (63-77) και τον χρόνο να λιγοστεύει επικίνδυνα.

Η Ρεάλ δεν χρειάστηκε να ρισκάρει για να διατηρήσει το προβάδισμά της, καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη με 75-87, αναγκάζοντας την ελληνική ομάδα στην τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα της.

Την μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν ο Άντονι Ράλντολφ με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Έντι Ταβάρες με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, 8 εκ των οποίων επιθετικά, ενώ ο Φαμπιέν Κοσέρ είχε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τζέφρι Τέιλορ πρόσθεσε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Νικ Καλάθης ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά ήταν εξαιρετικά άστοχος με 1/8 τρίποντα, ο Τζίμερ Φρεντέτ ήταν πολύ καλός με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 11 πόντους και ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-22,  34-44, 58-66, 75-87

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net