Print this page

Άμυνα και Παπαγιάννης τον οδηγούν στην 6η θέση!

Written by  Ιαν 15, 2020

Σε ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις και συγκινήσεις, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέφυγε μια διαφαινόμενη σκληρή ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά στο τέλος μετέτρεψε το παιχνίδι σε μια γιορτή για τον ίδιο και τους φιλάθλους του, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος φώναξε «παρών» συμβάλλοντας σημαντικά στην ανατροπή και το τελικό 98-83 που διατηρεί τους «πράσινους» με ασφάλεια στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «πράσινους» που προηγήθηκαν με 19-2 και έδειξαν ικανοί να φτάσουν σε μια θριαμβευτική επικράτηση, όμως, η σκληροτράχηλη γερμανική ομάδα, η οποία σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75 μ. (15/30 τρίποντα) όχι μόνο κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά απείλησε ακόμα και με την νίκη, πριν η αναμέτρηση μπει στην τελευταία περίοδο.

Εκεί, μίλησε η… έδρα, το πάθος για την ανατροπή, αλλά και ο αναγεννημένος Γιώργος Παπαγιάννης που έβγαλε τρομερές άμυνες,  ενώ οδήγησε και στο σκοράρισμα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πολύ σημαντική νίκη που τον διατηρεί στην πρώτη εξάδα με 11-8, με την γερμανική ομάδα να μένει στην τελευταία θέση με 6-13.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν οι «πράσινοι» που προηγήθηκαν με 12-0 στο 4’ και εκτόξευσαν τη διαφορά στο 19-2 στο 6’, έχοντας κυριαρχήσει κατά κράτος σε κάθε γωνιά του παρκέ.

Η Μπάγερν έδειξε να συνέρχεται από το αρχικό… σοκ, απαντώντας αρχικά με σερί 7-0 για το 19-9, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει την ελληνική ομάδα να προηγείται με 28-18.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να επαναπαύεται στην διαφορά του εξαιρετικού ξεκινήματος και έχασε την συγκέντρωσή του, κάτι που η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει στο καλάθι (37-35) και να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή, όταν και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Κόπονεν για το 51-53, πριν ο Γουάιλι ισοφαρίσει στο 53-53 του ημιχρόνου.

Η ζημιά είχε ήδη γίνει με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει ψυχολογία και να βγαίνουν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας αρχικά διαφορά με 57-64, ενώ σουτάροντας με 6/6 τρίποντα στο πρώτο μισό του τρίτου δεκάλεπτου, έφτασε ακόμα και το +9 (61-70), μεταφέροντας… μαύρα σύννεφα πάνω από το ΟΑΚΑ.

Στο σημείο εκείνο το.. .τσιπ γύρισε και ο Παναθηναϊκός έβγαλε τη μία άμυνα μετά την άλλη, καταφέρνοντας πολύ γρήγορα να φτάσει στην ανατροπή και να κλείσει το δεκάλεπτο με δικό του προβάδισμα για το 76-75, βάζοντας «φωτιά» και στις κερκίδες.

Η ευκαιρία δεν θα μπορούσε να πάει χαμένη για την ελληνική ομάδα, που με τον Παπαγιάννη να σκεπάζει τα καλάθια, έπνιξε με την άμυνά της τους φιλοξενούμενους, άρχισε να παίρνει διαφορά ασφαλείας και, έφτασε τελικά σε ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα με 98-83 που την διατηρεί στην πρώτη 6αδα και μπορεί να κοιτά ακόμα με αισιοδοξία ακόμα ψηλότερα.

Ο Ντεσόν Τόμας είχε 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Νικ Καλάθης έκανε και πάλι ένα σπουδαίο double-double με 11 πόντους και 12 ασίστ, ο Ταϊρί Ράις είχε 12 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Τζέικομπ Γουάιλι με τον Ντίνο Μήτογλου να προσθέτουν από 11 πόντους, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 κοψίματα.

Ο Γκρεγκ Μονρόε με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της γερμανικής ομάδας, ο Τόμας Μπρέι είχε 14 πόντους με 5 ασίστ, ο Πέτερι Κόπονεν σημείωσε 12 πόντους με 4/7 τρίποντα και 3 ασίστ, ο Τζόσουα Χιούστις είχε 11 πόντους και ο Πολ Ζίπσερ 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 53-53, 76-75, 98-83

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net