Print this page

Διασυρμός, διαβολό-μαζέματα και… γιούχα

Written by  Μαρ 05, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υπέστη μια απίστευτη συντριβή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία ηττήθηκε με 66-97 προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων του και, όχι μόνο δεν κατάφερε να βάλει τέλος στον κατήφορο των τελευταίων αγωνιστικών, αλλά με το 0/2 της «διαβολοβδομάδας» έπεσε στο 14-14 και πλέον το μέλλον του φαίνεται όλο και πιο δυσοίωνο με βάση την εικόνα που παρουσιάζει.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν την χειρότερη εικόνα σε εντός έδρας παιχνίδι που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς και, απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης που είχε κίνητρο να διεκδικήσει τη νίκη για να μείνει στο κυνήγι της 4ης θέσης και το πέτυχε με χαρακτηριστική άνεση, με τις πληγές που άνοιξε στην ελληνική ομάδα να είναι βαθύτατες.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν χωράει αναλύσεις, με τον Παναθηναϊκό να τα… σπάει για άλλη μία φορά από τα 6,75 μ., σουτάροντας με 7/30, ηττήθηκε κατά κράτος στην μάχη των ριμπάουντ (32 έναντι 44), αλλά και σε δημιουργία (14 ασίστ έναντι 19), όμως, το χειρότερο όλων ήταν η ξέπνοη εικόνα που έδειξαν, η απουσία σχεδίου και διάθεσης να παλέψουν και η εικόνα διάλυσης που παρουσίασαν σε ορισμένα διαστήματα που έφερε και τις αποδοκιμασίες από τις κερκίδες.

Πλέον, η αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας με την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη είναι κάτι περισσότερο από τελικός, αφού σε περίπτωση ήττας, οι «πράσινοι» θα θέσουν την παρουσία τους στα play off σε τεράστιο κίνδυνο.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν έκανε αλλαγές στην δωδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στο ΣΕΦ, με τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά να ξεκινά πολύ καλά και, παρά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 9-12, οι «πράσινοι» έμειναν κοντά και πήραν προβάδισμα με 19-17, όμως, στο σημείο εκείνο δέχθηκε σερί 12-0, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν διψήφια διαφορά (19-29) και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με γκολ-φάουλ του Χάινς για το 22-32.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άνευρος και, πέρα από τον Νικ Καλάθη και τον Τόμας, δεν είχε άλλο σημείο αναφοράς για να απειλήσει την ΤΣΣΚΑ, που επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και ανέβασε κι άλλο την διαφορά, φτάνοντας στο +15 (31-46) και έχασε ευκαιρίες να την ανεβάσει ακόμα περισσότερο.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν μια κάποια αντίδραση στο φινάλε του ημιχρόνου και, αν και δεν απέφυγαν τα φθηνά λάθη, κατάφεραν να μειώσουν σε 38-48, περιορίζοντας την διαφορά ενόψει του δεύτερου μέρους.

Η ελληνική ομάδα, ωστόσο, δυσκολευόταν απίστευτα να φτάσει στο ρωσικό καλάθι, χρειάστηκε σχεδόν 5’, διάστημα στο οποίο σκόραρε μόλις μία βολή, με την ΤΣΣΚΑ να εκτοξεύει την διαφορά στο +18 (39-57) και τα πράγματα να γίνονται πολύ δύσκολα για την συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια πρώτη προσπάθεια να μειώσει με ένα σερί 9-2 για το 48-59, αλλά συνεχόμενα τρίποντα του Χϊλλιαρντ του έκοψαν τη φόρα, έστειλαν τη διαφορά στους 17 (48-65) και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση με το σκορ στο 51-65.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς η ΤΣΣΚΑ έφτασε και το +22 (54-76) και τίποτα δεν συνηγορούσε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Η εικόνα ήταν ακόμα πιο απογοητευτική, με τους «πράσινους» να παραπαίουν, να δείχνουν σημάδια αποσύνθεσης και τη διαφορά να ξεφεύγει επικίνδυνα, φτάνοντας τους 31 πόντους (58-89) και το τελικό 66-97 ήρθε να επισφραγίσει την χειρότερη ίσως εμφάνιση της ιστορίας του.

Ο Νικ Καλάθης είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Ντεσόν Τόμας σημείωσε 12 πόντους, όμως, από την συνολική εικόνα των «πρασίνων» δεν υπήρξε διακριθέντας και η εσωστρέφεια αναμένεται να εγκατασταθεί στις τάξεις της ομάδας.

Από την ΤΣΣΚΑ, ο Νταρούν Χίλλιαρντ είχε 21 πόντους με 5/9 τρίποντα και 4 ριμπάουντ, ο Μάικ Τζέιμς είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Κάιλ Χάινς είχε 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος σημείωσε 10 πόντους, ενώ οι Γιοχάνες Φόιχτμαν και Κώστας Κουφός είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-32, 38-48, 51-65, 66-97

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net