Print this page

Euroleague: Αναστολή των αγώνων ζήτησε η Ένωση Παικτών

Written by  Μαρ 12, 2020

Η ELPA, η Ένωση Παικτών της Turkish Airlines Euroleague παίρνει πολύ σοβαρά το ζήτημα της προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και γι’ αυτό, με νέα επιστολή της προς την διοργανώτρια αρχή, ζητά την αναστολή της αγωνιστικής δράσης, προκειμένου να μην εκτεθούν σε κίνδυνο οι παίκτες και οι οικογένειές τους.

Στο κείμενό της, η ELPA αναφέρει:  

«Η ELPA έστειλε επίσημη επιστολή για να ενημερώσει την Euroleague πως στην διάρκεια των τελευταίων ημερών, όλο και περισσότεροι παίκτες έχουν εκφράσει την διαρκώς αυξανόμενη και δικαιολογημένη ανησυχία τους για την υγεία την δική τους και των οικογενειών τους, αν οι ομάδες συνεχίσουν το πρόγραμμα της αγωνιστικής δράσης τους, εν μέσω της κρίσης του COVID-19.

Οι εναλλασσόμενες συνθήκες απαιτούν μια περαιτέρω υπενθύμιση πως η Euroleague και οι ομάδες που συμμετέχουν δεν μπορούν να ζητήσουν από τους παίκτες να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και των οικογενειών τους, συμμετέχοντας σε ταξίδια και παιχνίδια που μπορεί να τους εκθέσουν στην αυξανόμενη πιθανότητα να προσβληθούν από τον COVID-19. Επιπλέον, δεν μπορεί να ζητηθεί από τους παίκτες να παρακάμψουν τους κανονισμούς εθνικής υγείας, παραβιάζοντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις συγκεντρώσεων για την αποφυγεί περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, η ELPA έχει ζητήσει από την Euroleague και όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν,  να βάζουν την υγεία και την ασφάλεια των παικτών προτεραιότητα και, κατά συνέπεια,  να αναβάλει την διοργάνωση μέχρι η υγεία, η ασφάλεια και η ελευθερία μετακινήσεων να είναι εγγυημένες».

 

 

Πηγή και φωτό: ELPA