Print this page

Euroleague: Παράταση στην αγωνία για την συνέχεια της διοργάνωσης

Written by  Μαρ 25, 2020

Χωρίς οριστική απόφαση για το μέλλον της Turkish Airlines Euroleague ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με την πιθανότητα, ωστόσο, της διακοπής να είναι κάθε ώρα και πιο πιθανή. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Μετόχων των Εμπορικών Ενεργειών της Euroleague συνεδρίασε εξ αποστάσεως την Τετάρτη 25 Μαρτίου για να αναλύσει την εξέλιξη της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 στις συλλογικές και ατομικές επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένων των διοργανώσεων και κοινοτήτων της. 

 

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι:

- Οι διοργανώσεις θα επανέλθουν μόλις η κατάσταση επιτρέψει καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

- Προτεραιότητα είναι η Turkish Airlines Euroleague για την σεζόν 2019-20 να ολοκληρωθεί με την υπάρχουσα μορφή της, εννοώντας την διεξαγωγή των αγωνιστικών της κανονικής περιόδου που απομένουν, των Playoffs και του Final Four. Αυτό πιθανότατα  σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί πέρα από τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου, με πιθανότατα συμπυκνωμένη συχνότητα των παιχνιδιών, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Η ίδια προτεραιότητα ισχύει και για το 7DAYS EuroCup 2019-2020.

- Στη συνέχεια, θα αναλυθούν εναλλακτικά συστήματα διεξαγωγής των διοργανώσεων, που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μόνο εάν η κατάσταση το απαιτήσει.

- Κοινές πολιτικές και αρχές θα προταθούν στην Ένωση Παικτών EuroLeague και στο Συμβούλιο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, καθώς και τις δεσμεύσεις παικτών και προπονητών συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια της αναστολής των αγώνων.

- Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play 2019-2020 θα γίνουν πιο ευέλικτοι μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

- Είναι σημαντικό όλοι οι ενδιαφερόμενοι (λίγκα, ομάδες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, πρεσβευτές) να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους ως σημεία αναφοράς και / ή ως πηγές έμπνευσης για πολλούς, να συμβάλλουν με συντονισμένο τρόπο στην καταπολέμηση του COVID-19 με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό μπορεί να γίνει με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της εξάπλωσης του ιού, μένοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνες τις κοινότητες που έχουν ανάγκη ή απλά παρέχοντας στο σπίτι ψυχαγωγικό υλικό γύρω από το μεγαλύτερο πάθος τους.

Η καμπάνια #EUROLEAGUEUNITED θα συγκεντρώσει και θα επεκτείνει τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβάλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την υποστήριξη συνεχιζόμενων παγκόσμιων καμπανιών, συμπεριλαμβανομένων των #IStayHome ή #InThisTogether.»

Πηγή και φωτό: euroleague.net