Print this page

Εκτός και ο Ντουράντ από το Παγκόσμιο!

Written by  Αυγ 08, 2014

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ, καθώς ο Κέβιν Ντουράντ αποφάσισε πως δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, καθώς, όπως τόνισε σε δήλωσή του, αισθάνεται πολύ κουρασμένος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προτιμά να ξεκουραστεί, ώστε να είναι έτοιμος για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο NBA.

Ο MVP της τελευταίας σεζόν, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των ΗΠΑ στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου με μ.ο. 33 πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια της διοργάνωσης, οδηγώντας την ομάδα του στο χρυσό μετάλλιο, υπολογιζόταν πως θα ήταν το σημείο αναφοράς της αμερικανικής επίθεσης στα γήπεδα της Ισπανίας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν θα συμβεί, αφού ο παίκτης με σε δήλωσή του ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το υπόλοιπο της προετοιμασίας. «Ξέρω ότι οφείλω στους συμπαίκτες μου να είμαι απόλυτα προσηλωμένος σε αυτή την εμπειρία. Έπειτα από ένα σκληρό πρώτο στάδιο προετοιμασίας με την Εθνική Ομάδα, κατάλαβα ότι δε θα μπορώ να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην ομάδα, τόσο από την πλευρά τουχρόνου όσο και της ενέργειας. Χρειάζεται να χαλαρώσω και να ξεκουραστώ λίγο, πνευματικά και σωματικά για να προετοιμαστώ για την επόμενη σεζόν στο NBA.

Η απώλεια του Ντουράντ ήρθε να προστεθεί σε αυτές των ΛεΜπρον Τζέημς, Καρμέλο Άντονι, Μπλέικ Γκρίφιν, Κέβιν Λαβ που ήδη είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα πάρουν μέρος καν στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά και σε αυτή του Πολ Τζορτζ, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που σίγουρα θα του στερήσει την επόμενη σεζόν στoNBA. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα των ΗΠΑ παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κάτι που, βεβαίως, θα πρέπει να το δούμε και στα παρκέ της Ισπανίας.

Πηγή: hangtime.blogs.nba.com