Print this page

Και στο NBA έγινε του… rookie! (vids)

Written by  Δεκ 04, 2013

Ιστορία έγραψαν οι ρούκις στη χθεσινή ημέρα στο ΝΒΑ, καθώς, όπως φαίνεται, οι νεαροί εκπρόσωποί του ελληνικού μπάσκετ στο μαγικό κόσμο της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν καμία ευκαιρία που τους παρουσιάζεται να πάει χαμένη. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι δύο εκπληκτικοί ρούκις, Κάρτερ-Γουίλιαμς και Ολαντίπο, έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο!

 

Πρώτος από όλους, ο Κώστας Κουφός, ο οποίος με τον τραυματισμό του Μαρκ Γκασόλ, βρήκε χρόνο συμμετοχής στους Memphis Grizzlies και φρόντισε να τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο νεαρός Έλληνας σέντερ στη νίκη της ομάδας του απέναντι στους Phoenix Suns με 91-110 πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες, η μία από τις οποίες ήταν στα highlightsτης χθεσινής ημέρας. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πέτυχε 1 μόλις πόντο και δύο ασίστ.

Δείτε την τάπα του Κουφού στον Ντράγκιτς:

 

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε εκ νέου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πέτυχε 4 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κόψιμο στην ήττα των Milwaukee Bucks από τους Boston Celtics με 100-108. Ο νεαρός άσσος, μπορεί να μην οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, «τιμώρησε», ωστόσο, τους αντιπάλους του με ένα ακόμα εξαιρετικό κάρφωμα.

Δείτε το κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

 

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, ξεχωρίζει η νίκη των Detroit Pistons απέναντι στους Πρωταθλητές Miami Heat με 97-107, ενώ σπουδαίο παιχνίδι έγινε και στο Σακραμέντο, όπου οι Oklahoma City Thunder επικράτησαν των Sacramento Kings με 95-97, με τον Κέβιν Ντουράντ να κάνει double-doubleμε 27 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ιστορία, ωστόσο, έγραψε η «μάχη» των ρούκι στη Φιλαδέλφεια, όπου οι Philadelphia 76ers επικράτησαν στην παράταση 125-126 των Orlando Magic, σε έναν αγώνα όπου ο εκπληκτικός Κάρτερ-Γουίλιαμς πέτυχε το πρώτο triple-double της καριέρας του με 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Triple-double πέτυχε, όμως, και ο Βίκτορ Ολαντίπο με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Το επίτευγμα αυτό έγραψε ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά που σε «διασταύρωση» ρούκι σημειώνεται triple-double και από τις δύο πλευρές!

Δείτε το πρώτο triple-double του Κάρτερ-Γουίλιαμς:

 

 

Δείτε τη «μάχη» των ρούκι Κάρτερ-Γουίλιαμς – Ολαντίπο:

 

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας:

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 125-126

Milwaukee Bucks – Boston Celtics 100-108

Denver Nuggets – Brooklyn Nets 111-87

Detroit Pistons – Miami Heat 97-107

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 91-110

Charlotte Bobcats – Dallas Mavericks 82-89

Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings 97-95

Toronto Raptors – Golden State Warriors 103-112

Το πρόγραμμα της αποψινής βραδιάς περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

Denver Nuggets – Cleveland Cavaliers

LA Clippers – Atlanta Hawks

Phoenix Suns – Houston Rockets

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans

Indiana Pacers – Utah Jazz

San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers