Print this page

BCL 2020-21: Στους Ομίλους ΑΕΚ και Περιστέρι, προκριματικά ο Ηρακλής

Written by  Ιουλ 03, 2020

Τις συνολικά 44 ομάδες που θα συνθέσουν την πιο δυνατή μέχρι σήμερα διοργάνωση παρουσίασε το Basketball Champions League, για την σεζόν 2020-21, με την ελληνική παρουσία να είναι και αυτή τη φορά δυνατή και φιλόδοξη.

Ο θεσμός μπαίνει στον 5ο χρόνο του και σε αυτήν την αγωνιστική περίοδο θα συμπεριλάβει ομάδες από 14 εθνικά πρωταθλήματα, με την τελική λίστα να επιβεβαιώνεται στην τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου. Έπειτα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω του κορωνοϊού, η διοργάνωση αποφάσισε να ξεκινήσει με μια βάση από τις 28 ομάδες που ήδη συμμετείχαν, οι οποίες μπαίνουν απευθείας στους ομίλους της regular season.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει επισήμως στις 15 Σεπτεμβρίου με τους προκριματικούς γύρους, ενώ η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου με 32 ομάδες να συνθέτουν το τελικό παζλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομίλους των 8, με τις 4 πρώτες να προκρίνονται στην φάση των «16», από όπου θα προκριθούν στους προημιτελικούς σε σειρές best-of-3, από όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα οδηγηθούν στο Final Four. Ο νικητής της διοργάνωσης θα ανταμειφθεί με 1 εκατομμύριο ευρώ!

ΑΕΚ και Περιστέρι winmasters θα αγωνιστούν απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ ο Ηρακλής θα διεκδικήσει μια θέση μέσω των προκριματικών.

Αναλυτικά, στην Regular Season θα αγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά):
AEK (GRE), Brose Bamberg (GER), Casademont Zaragoza (ESP), Cholet (FRA), Darussafaka Tekfen (TUR), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA), ERA Nymburk (CZE), Falco Vulcano Szombathely (HUN), Filou Oostende (BEL), Fortitudo Bologna (ITA), Galatasaray Doga Sigorta (TUR), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR), Hapoel Holon (ISR), Happy Casa Brindisi (ITA), Iberostar Tenerife (ESP), JDA Dijon (FRA), Limoges CSP (FRA), Nizhny Novgorod (RUS), Peristeri (GRE), Pinar Karsiyaka (TUR), RETAbet Bilbao (ESP), Rytas Vilnius (LTU), San Pablo Burgos (ESP), SIG Strasbourg (FRA), Start Lublin (POL), Tofas Bursa (TUR), Turk Telekom (TUR), VEF Riga (LAT).

Αντίστοιχα, στους προκριματικούς θα συμμετάσχουν (με αλφαβητική σειρά):

Anwil Wloclawek (POL), Bakken Bears Aarhus (DEN), Balkan Botevgrad (BUL), Belfius Mons-Hainaut (BEL), Dnipro (UKR), Donar Groningen (NED), Fribourg Olympic (SUI), Hapoel Tel Aviv (ISR), Igokea (BIH), Iraklis (GRE), Keravnos (CYP), London Lions (GBR), Neptunas Klaipeda (LTU), Sporting Clube de Portugal (POR), Tsmoki-Minsk (BLR), U-Banca Transilvania Cluj Napoca (ROU).

Η κλήρωση των προκριματικών και των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Ιουλίου.

Πηγή και φωτό: championsleague.basketball