Print this page

3x3 World Tour Hungary Masters 2020: Η Ρίγα νικήτρια του 2ου Τουρνουά

Written by  Σεπ 03, 2020

Η Ρίγα ήταν η μεγάλη νικήτρια του 2ου τουρνουά FIBA 3x3 World Tour Hungary Masters, που πραγματοποιήθηκε στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας το διήμερο 1 και 2 Σεπτεμβρίου.

Παρά την ήττα της από την σερβική Ub στη φάση των ομίλων, η Ρίγα ήταν αυτή που είπε την τελευταία λέξη στο τουρνουά, όταν σε έναν εκπληκτικό τελικό που κρίθηκε στον πόντο με 21-20, πήρε την ρεβάνς και μαζί τον τίτλο στο τουρνουά.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Edgars Krumins με 9 πόντους, αλλά ήταν ο συμπαίκτης του Nauris Miezis που σημείωσε το Tissot Buzzer Beater χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα τους.

Ο πρώην νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη Karlis Lasmanis ανακηρύχθηκε MVP της διοργάνωσης, ολοκληρώνοντας, μάλιστα στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ, στην τέταρτη συνολικά νίκη της Ρίγα σε τουρνουά Masters.

Η Ub έφτασε πολύ κοντά στον πρώτο της τίτλο σε World Tour, με τον Ivan Popovic να κάνει τα πάντα στον τελικό, σκοράροντας 11 πόντους. Πριν φτάσει, όμως εκεί, ο συμπαίκτης του Miroslav Pasajlic σημείωσε στον ημιτελικό το καλάθι της διοργάνωσης, ένα step back δίποντο, με το οποίο η ομάδα του απέκλεισε την τετράκις νικήτρια του World Tour ομάδα της Novi Sad.

Ο Πολωνός Piotr Grabowski κατέκτησε τον διαγωνισμό καρφωμάτων Wilson Dunk Contest ενώ ο παίκτης των NY Harlems DominiqueDisco DomoJones ξεχώρισε στον διαγωνισμό Tissot Shoot-out Contest.

Το τρίτο και τελευταίο τουρνουά των Masters που λαβάνουν χώρα στο Ντέμπρετσεν, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου.

Η τελική κατάταξη

1. Riga (LAT)
2. Ub (SRB)
3. Novi Sad (SRB)
4. NY Harlem (USA)
5. Piran (SLO)
6. Jeddah (KSA)
7. Liman (SRB)
8. Ulaanbaatar MMC Energy (MGL)
9. Lausanne (SUI)
10. Sakiai (LTU)
11. Humpolec Bernard (CZE)
12. Debrecen (HUN)
13. Gagarin (RUS)
14.
Antwerp Ladbrokes (BEL)

 

Πηγή και φωτό: worldtour.fiba3x3.com