Print this page

"Her world, her Rules”: Επιστροφή στα σχολεία

Written by  Οκτ 05, 2021

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή της επιστροφής στα θρανία, αλλά είναι και η εποχή της επιστροφής στα σχολεία για “Her World, her rules”. To πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, σε συνεργασία με την FIBA Europe και απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 8 έως 13 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι οι εξής:  

Λάρισα 7/10/2021 στο 13ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας

Βόλος 8/10/2021 στα 15ο και 24ο Δημοτικά σχολεία Βόλου

Μάνδρα 14/10/2021 στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μάνδρας

Αρτέμιδα 15/10/2021 στα 2ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Αρτέμιδας

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του Υπουργείου Παιδείας και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα τις καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

«Τρίποντα στα σχολεία»

Ταυτόχρονα επιστρέφει το πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία», το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά την προηγούμενη σχολική χρονιά και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικών Σχολείων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται και αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Σκοπός του δε είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Στόχος είναι, μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο, που προάγει την ισότητα των δύο φύλων, να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται και να τους δοθεί επίσης το κατάλληλο ερέθισμα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα θα ασχοληθεί με θέματα δεξιοτήτων ζωής, διατροφής, ψυχολογίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, τη γυναικεία καλαθοσφαίριση, το παιχνίδι 3Χ3, καθώς και πλήθος άλλων κοινωνικών μηνυμάτων. Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Ομοσπονδιακοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί προπονητές/τριες, καθώς και προπονητές/τριες σωματείων καλαθοσφαίρισης. Διεθνείς αθλητές και αθλήτριες Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τους Καθηγητές/τριες Φυσικής Αγωγής των σχολείων, θα συνομιλήσουν με τα παιδιά και θα μοιραστούν μαζί τους ιστορίες και εμπειρίες από το πέρασμά τους στον αθλητισμό. Κατά τη διάρκεια του κάθε προγράμματος, θα πραγματοποιείται δραστηριότητα με εισαγωγή στην καλαθοσφαίριση, ενημερώσεις και ομιλίες από Ομοσπονδιακούς Προπονητές Καλαθοσφαίρισης και Διεθνείς Αθλητές και Αθλήτριες.

Πηγή και φωτό: basket.gr