Print this page

“Her World Her Rules” και το “Τρίποντα στα Σχολεία” σε Βόλο και Λάρισα

Written by  Οκτ 11, 2021

Κλιμάκιο ομοσπονδιακών προπονητών συνεργάστηκε με τοπικούς προπονητές για την ταυτόχρονη εφαρμογή δύο προγραμμάτων, του «Her World Her Rules», που φέρνει πιο κοντά το μπάσκετ στα κορίτσια και του «Τρίποντα στα Σχολεία» στη Λάρισα και στο Βόλο (7-8/10). Στο πρόγραμμα Her World Her Rules συμμετείχαν 114 κορίτσια και στο πρόγραμμα ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  95 αγόρια.

Στα δύο προγράμματα συμμετείχαν το 13ο Δημοτικό Λάρισας και τα 15ο και 24ο Δημοτικό Βόλου. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των Διευθυντών των Σχολείων, που ήταν ο Γιώργος Ζαχαριάδης (13ο Λάρισας), ο Στάθης Σιάτρας (15ο Βόλου) και ο Κώστας Γαϊτανάς (24ο Βόλου).

Παρά τη δυνατή βροχή στη Λάρισα σε σημείο που κατέστησε αδύνατη τη μετακίνηση των παιδιών στο Κλειστό Γυμναστήριο, το πρόγραμμα προσαρμόστηκε και τα παιδιά παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο ντοκιμαντέρ για τις επιτυχίες των ελληνικών Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι μικροί μαθητές και μαθήτριες διατύπωσαν πλήθος ερωτήσεων και παρατηρήσεων. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με θεωρητική παρουσίαση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης.

Στο Βόλο, τα παιδιά μεταφέρθηκαν δωρεάν στο EAK Βόλου χάρη στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου κι έτσι το πρόγραμμα έγινε κανονικά, με πολλές ασκήσεις μύησης στο μπάσκετ. Το «παρών» έδωσε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, προκειμένου για την παροχή πρώτων βοηθειών, αν και εφόσον παρουσιαζόταν ανάλογη ανάγκη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η Δήμητρα Καλέντζου, αρχηγός επί σειρά ετών της Εθνικής Γυναικών και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής. Συμμετείχε η Συντονίστρια Θεσσαλίας Αφροδίτη Αραπατσάνη και στο Βόλο συνέβαλε ο υπεύθυνος Μαγνησίας Γιάννης Καρακατσούνης. Τη γενική επιμέλεια είχε η έφορος Ευγενία Φραγκούλη, ενώ πολύτιμη υπήρξε και η βοήθεια του πρώην Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Λάρισας Στέλιου Σίμου. Παρέστη επίσης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ, Απόστολος Κρεμαστάς.

Οι προπονητές που συμμετείχαν ήταν οι: Ασημίνα Κουτσουνούρη, Δάφνη Νταουτάκη,  Θεόδωρος Κουτρούλης, Νίκος Φλώρος, Δημήτρης Καλέτσιος, Αντώνης Σαμαράς, Κωστας Δεμίρης.

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν.

Πηγή και φωτό: basket.gr