“Her World, Her Rules” και «Τρίποντα στα Σχολεία» στο Νομό Κοζάνης

Written by  Οκτ 26, 2021

Το πρόγραμμα Her World, Her Rules που γίνεται με την υποστήριξη της FIBA βρήκε θερμή φιλοξενία στον πλέον πρόσφατο σταθμό της στο Νομό Κοζάνης. Παράλληλα, «έτρεξε» και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» φέρνοντας ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στο μπάσκετ.

Στο πρόγραμμα Her World Her Rules  συμμετείχαν 170 κορίτσια και στο «Τρίποντα στα Σχολεία» 159 αγόρια. Πιο συγκεκριμένα:

Στην Εορδαία συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου, το Δημοτικό Σχολείο Άρδασσας, καθώς επίσης και το  5ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας  

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των εκάστοτε Διευθυντών των Σχολείων, που ήταν οι κ.κ. Πεϊτσίνης Αθανάσιος (2ο Δ.Σ. Μουρικίου), Δούκας Σταύρος (Δ.Σ. Άρδασσας), Ασπράγκαθος Γιώργος (5ο Δ.Σ. Πτολεμαΐδας) και η κα. Μπαμπίλα  Ελένη (6ο Δ.Σ. Πτολεμαΐδας).

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Γυμνάσιου Μουρικίου κ. Χατζησαββίδη Στέλιο για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι: Διρχαλίδου Πέπη (Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Εορδαίας), Αντωνιάδου Μαίρη (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων Δ. Εορδαίας), Αντωνιάδης Κυριάκος (Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δ. Εορδαίας), Σεβαστού Ζαφειρούλα (Αντιδήμαρχος Παιδείας Εθελοντισμού & Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Εορδαίας), Αναστασία Πράπα (Πρόεδρος ΚΟΙΠΠΑΠ Δ. Εορδαίας). Επιπλέον συμμετείχαν οι προπονητές: Κωνσταντίνος Κυρατζής, Μίλτος Ταταρίδης, Όλγα Καραγιαννάκη και Έλενα Παπαδημητρίου

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Εορδαίας, τους υπευθύνους του Δήμου, τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν.

ΚΟΖΑΝΗ

Στην Κοζάνη συμμετείχαν το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και το Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μεγδάνη. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των εκάστοτε Διευθυντών των Σχολείων, που ήταν οι κ.κ. Κακκαβάς Χρήστος (11ο Δ.Σ. Κοζάνης), Σταφυλίδης Σάββας (Δ.Σ. Χαρισίου Μεγδάνη).

Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι Μάρας Ζήσης (Πρόεδρος Ο.Α.Π.Ν. Δ. Κοζάνης), Διάφα Φωτεινή (Διευθύντρια Ο.Α.Π.Ν. Δ. Κοζάνης), Τοπάλης Χρήστος (Προϊστάμενος Ο.Α.Π.Ν. Δ. Κοζάνης), Πελέκας Αλέκος (Αθλητικό τμήμα Ο.Α.Π.Ν. Δ. Κοζάνης), καθώς και οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Μπιτζίδου Χρυσούλα και Θεοδοσίδου Μαρία. Επιπλέον συμμετείχαν οι προπονητές Ζαγάρας Νίκος και Σαββίδου Μαρία.

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Κοζάνης, τους υπευθύνους του Δήμου, τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν ο συντονιστής και των δύο προγραμμάτων, Θωμάς Χαρμπαλής και ο Στέφανος Πέρκος, συνεργάτης της Ε.Ο.Κ. στο πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία».

Το πρόγραμμα περιλάμβανέ ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ). Παράλληλα, το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.