Print this page

Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Cheerleading στο Ηράκλειο

Written by  Νοε 11, 2021

Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Κύπελλο Cheerleading έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης 4-6 Νοεμβρίου 2022. 

 

Στην πόλη του Ηρακλείου  ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλη Φουντεδάκη και την Γενική Γραμματέα, Ευαγγελία Κρητικού, υποδέχτηκαν τον κ. Karl Olson (Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Cheerleading, ICU) καθώς και τον κ. Julien Carrel (Τεχνικό Διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, FISU), στα πλαίσια 3ημερης επίσκεψής τους με σκοπό την προετοιμασία της διοργάνωσης. 

 

Τόσο ο κ. Karl Olson όσο και ο κ. Julien Carrel, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις αθλητικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού και ανέφεραν πως στην επιτυχία της διοργάνωσης  θα συμβάλει το γεγονός ότι το Ηράκλειο αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. 

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading κ. Μιχάλης Φουντεδάκης τόνισε:  

 

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την στήριξη του, καθώς με τις προσωπικές του ενέργειες και την καταλυτική του συμβολή θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε  το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Κύπελλο Cheerleading 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης» και συμπλήρωσε: 

«Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading είναι παράλληλα με την διάδοση του αθλήματός μας,  να  συμβάλουμε και εμείς στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς αναμένουμε μεγάλο αριθμό αθλητών αλλά και επισκεπτών σε αυτή την τόσο σπουδαία διοργάνωση που ανέλαβε η χώρα μας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Δήμο Ηρακλείου για την υποστήριξη τους στην επερχόμενη διοργάνωση».