Print this page

Το «Her World, Her Rules» στην Περαία

Written by  Νοε 29, 2021

Η Περαία φιλοξένησε το πρόγραμμα “Her World, Her Rules” της FIBA που φέρνει κορίτσια Δημοτικών Σχολείων κοντά στο μπάσκετ. Παράλληλα, «έτρεξε» και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» που αφορά τα αγόρια.

Τα σχολεία που γέμισαν μπάσκετ ήταν το 1ο και το 2ο Δημοτικό Περαίας. Συμμετείχαν ο Σύμβουλος Αθλητισμού Δήμος Θερμαϊκού Τροκανάς Παναγιώτης και ο Οικονομίδης Κωνσταντίνος από το Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Θερμαικού, καθώς και ο Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Παπαθανασίου Γιάννης, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Δοξάκης Γιώργος, Μπιτζάνης Γιάννης, Μπελούλης Κωστάς, Παπαδημητρίου Κώστας και οι προπονητές Παρίσης Τηλέμαχος, Προδρομίδης Νίκος.

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των Διευθυντών των Σχολείων, του Γιαννουλάκη Ιωάννη του 1ου Περαίας και του Λασκαράκη Γιώργου του 2ου Περαίας. Σημαντική ήταν η συμβολή των Κ.Φ.Α. Αληπασαλή Φωτεινής 1ου Δ.Σ. Περαίας,  Θεοφανίδη Γρηγόρη 1ου Δ.Σ. Περαίας και Μανιατίδη Αθανάσιου 2ου Δ.Σ. Περαίας.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η για πολλά χρόνια πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών, Δήμητρα Καλέντζου και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής. Στο Her World Her Rules συμμετείχαν 61 κορίτσια και στο «Τρίποντα στα Σχολεία» 59 αγόρια. Το πρόγραμμα περιλάμβανέ ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).

Η ΕΟΚ ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν. Ευχαριστεί επίσης, τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν, όπως και την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Θερμαϊκού

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

Πηγή και φωτό: basket.gr