Print this page

Οι Συκιές και το “Her World, Her Rules” αγκάλιασαν το μπάσκετ

Written by  Δεκ 02, 2021

Το πρόγραμμα της FIBA, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΕΟΚ και φέρνει τα κορίτσια πιο κοντά στο μπάσκετ έκανε μία ακόμη στάση. Αυτή τη φορά η πορτοκαλί μπάλα έγινε το επίκεντρο στο 3ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο στις Συκιές.

Πήραν μέρος 56 κορίτσια και συμμετείχαν ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Παπαθανασίου Γιάννης, οι ομοσπονδιακοί Προπονητές Δοξάκης Γιώργος, Μπιτζάνης Γιάννης, Μπελούλης Κωστάς, Παπαδημητρίου Κώστας, οι προπονητές Παγκούτσος Σπύρος, Χατζηστεφάνου Νίκος, Μήτα Γωγώ. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των εκάστοτε Διευθυντών των Σχολείων, που ήταν η Διευθύντρια του 3ου Δ.Σ. Συκεών Κοφτερού Αθηνά και ο Διευθυντής του 6ου Δ.Σ. Συκεών Μπασματζίδης Γιώργος και τη συβολή των Κ.Φ.Α. Μακρίδου Αφροδίτης (3ο Δημοτικό σχολείο), Καρβούνη Κωνσταντίνου (3ο Δημοτικό σχολείο),  Όκκα Κώστα (6ο Δημοτικό σχολείο). Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η για πολλά χρόνια πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Δήμητρα Καλέντζου και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής.

Παράλληλα, έτρεξε και το πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία» με τη συμμετοχή 54 αγοριών από το 3ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο. Πιλοτικά παρουσιάστηκε βίντεο με τις επιτυχίες των Εθνικών Ομάδων, καθώς και ενημέρωση για τους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης με την επιμέλεια του Ομοσπονδιακού Προπονητή και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής  Γιώργου Δοξάκη, πριν την εισαγωγή των παιδιών στη πρακτική δραστηριότητα στο γήπεδο του μπάσκετ.    

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).

Πηγή και φωτό: basket.gr