Print this page

Στο Ρέθυμνο το «Her World, Her Rules»

Written by  Δεκ 07, 2021

Το πρόγραμμα «Her World, Her Rules» ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη. Η πρώτη στάση ήταν το Ρέθυμνο για το πρόγραμμα της FIBA, το οποίο διεξάγεται με τη συνεργασία της ΕΟΚ και στόχο έχει να φέρει τα κορίτσια πιο κοντά στο μπάσκετ. Παράλληλα, έγινε και το «Τρίποντα στα Σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε αγόρια.

«Σπίτι» για το μπάσκετ έγινε το 2ο Δημοτικό Σχολείου Ρεθύμνου και συνολικά πήραν μέρος 53 κορίτσια και 54 αγόρια.

Συμμετείχαν ο Δημήτρης Παιχνιδάκη, εντταλμένος σύμβουλος Δ. Ρεθύμνου, ο Γιάννης Καλαιτζάκης, Αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΚ, οι προπονητές Χλιαουτάκη Ελένη, Ζαχαράκη Μαρία, Κούμουλος Γιώργος.

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία του Διευθυντή του 2ου Δ.Σ. Ρεθύμνου, Αλέξανδρου Πεδιαδίτη με την αρωγή του Κ.Φ.Α. Γιάννη Καλλιμάνη και του υπεύθυνου του ΚΓ Ρεθύμνου «Μελίνα Μερκούρη», Φώτη Τσιμπουκα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η για πολλά χρόνια πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Δήμητρα Καλέντζου και νυν βοηθός προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής. Το πρόγραμμα περιλάμβανέ ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).