Print this page

Φασούλα: «Αξέχαστη η φετινή χρονιά στην Αβενίδα»

Written by  Μάι 17, 2022

Η Αβενίδα επικράτησε στον 2ο τελικό επί της Βαλένθια με 67-62, έκανε το 2-0 στη σειρά και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας. Η 24χρονη διεθνής σέντερ Μαριέλλα Φασούλα, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» με την Εβίνα Μάλτση και την Μαριάννα Αξιοπούλου.

Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή πορεία της Αβενίδα: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για ‘μας, με διάφορους τραυματισμούς, covid και διάφορα άλλα θέματα που περνούσαμε στην ομάδα και ήταν πολύ ιδιαίτερο αυτό το γκρουπ. Είχαμε γίνει σαν οικογένεια, οπότε οι νίκες είχαν μεγάλη σημασία για ‘μας και ήταν ωραίο να το «κλείσουμε» έτσι. Θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η χρονιά».

Για τη φετινή της χρονιά στην Αβενίδα: «Ήταν πολύ καλή εμπειρία. Ξεκίνησα σε άλλες ισπανικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε κάθε ομάδα ήταν πολύ διαφορετική εμπειρία. Νομίζω ότι η καλύτερη εμπειρία είναι φέτος. Πρώτη φορά παίρνω πρωτάθλημα, πήγα και Final-4 στην Ευρωλίγκα. Ήταν τρομερή εμπειρία και η ομάδα ήταν τέλεια, όλα τα κορίτσια είναι εξαιρετικά εντός και εκτός παρκέ».

Για την αγάπη των Ισπανών για το μπάσκετ γυναικών: «Δεν έχω ξαναδεί τόση στήριξη και αγάπη για το γυναικείο μπάσκετ όσο εδώ στην Ισπανία και ειδικά στη Σαλαμάνκα όπου βρίσκομαι. Βλέποντας την αγάπη που είχαν για το γυναικείο μπάσκετ, μ’ άρεσε πάρα πολύ. Όταν νιώθεις αυτή τη στήριξη, σε κάνει να θες τη νίκη ακόμα περισσότερο, να θες να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Οι προπονητές είναι τοπ και, όσον αφορά τις συμπαίκτριές μου, όταν προπονείσαι εναντίον των καλύτερων καθημερινά, αυτό σε προετοιμάζει για τις καλύτερες ομάδες και βελτιώνεσαι».

Για τη συμπαίκτριά της, Κέιλια Κούπερ: «Είναι τρομερή, της αξίζουν όλα τα βραβεία που έχει κερδίσει. Είναι πολύ καλή παίκτρια και πολύ δυνατός χαρακτήρας γενικά».